Zoeken


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Going Africa Safaris? Vraag dan onze nieuwsbrief aan.

Vertrek

Deze comfortabele safari door Botswana is een groepsreis met vaste vertrektijden.

Aantal deelnemers

Deze comfortabele safari is gegarandeerd bij 4 deelnemers. Er gaan maximaal 12 deelnemers mee.

Prijzen 2017

 € 2.900,00 p.p. bij delen accommodatie + local payment USD 350,00

Single supplement € 990,00

Boekt u met 2 personen of meer, dan ontvangt u van ons een korting van € 75,00 p.p.
Vertrek datums 2017
14 januari
10 februari
2 en 29* maart
8*, 12, 15*, 18 en 30 april
3, 14, 17* en 20 mei
3, 6, 17, 23, 26 en 28* juni
3, 8, 11, 17*, 20*, 25 en 28* juli
11, 14*, 16*, 20, 23, 26* en 28 aug.
1, 9, 14, 17, 26* en 29 sept. 
2*, 7*, 12, 19, 22, 24* en 29 okt.
3, 6, 9*, 16* en 22 november
9, 22 en 26 december

* = inclusief duitstalige gids
VET = gegarandeerd vertrek

Flexibiliteit

Deze comfortabele safari kan soms het karakter van een expeditie hebben. Lokale omstandigheden kunnen het noodzakelijk maken om van de geplande route af te wijken. Van u wordt een zekere mate van flexibiliteit verwacht. 

Inbegrepen bij de prijs

Accommodatie en maaltijden volgens programma (zie uitgebreide reisschema), professionele begeleiding, entree nationale parken, genoemde niet optionele activiteiten en transfers volgens programma.

Niet inbegrepen bij de prijs

De benodigde vluchten, transfers niet volgens reisschema (bijv. van en naar de luchthaven, souvenirs, fooien en overige persoonlijke uitgaven zoals optionele excursies.

Vliegtickets

De heen- en terugvlucht naar Johannesburg en de doorvluchten naar Victoria Falls zijn niet bij de prijs inbegrepen.
Geadviseerd wordt om op de heenweg voor een dagvlucht te kiezen en in Johannesburg te kiezen voor een overnachting dicht bij het vliegveld. Graag verwijzen we ook naar onze policy voor vliegtarieven op deze site.

Indien gewenst regelen wij ook graag de vluchten en eventuele overnachting in Johannesburg voor u.

Visum en paspoort

Voor Botswana en Namibie heeft u geen visum nodig. Voor Zimbabwe wel U moet in het bezit zijn van een paspoort dat minimaal nog 2 lege, naast elkaar gelegen pagina's bevat en dat tot 6 maanden na terugkomst in Nederland nog geldig is. Voor een eventuele uitstap naar Zambia heeft u ook een visum nodig en gelden de zelfde eisen v.w.b. het paspoort. Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.

 


Printen | E-mail

15-daagse Botswana Wildlife Breakaway comfortabele safari

De Botswana Wildlife Breakaway is een 15-daagse comfortabele safari door Botswana met een uitstap naar Hwange National Park in Zimbabwe en Mahangu Nation Park in Namibië. In Botswana bezoekt u de absolute hoogtepunten zoals de Makgadikgadi Pans, Khwai Area, Moremi Game Reserve, Okavango Delta en natuurlijk Chobe National Park. Een comfortabele safari door Botswana met een aaneenschakeling van hoogtepunten. “Break away from the beaten path”, met deze Botswana wildlife Breakaway comfortabele safari. Overnachtingen vinden plaats in chalets of permanente tented camps.

Routebeschrijving Dag 1, Victoria Falls
Aankomst in Victoria Falls en transfer naar uw accommodatie. De rest van de dag heeft u een vrij programma. Vanavond ontmoet u de gids voor deze safari tijdens een pre-departure bijeenkomst om 18.00 uur.

Dag 2, 3 en 4, Victoria Falls naar Hwange National Park
U vertrekt vanuit Victoria Falls naar Hwange National Park. Hwange National Park is een prachtig park. Grote kuddes olifanten, buffels, zebra’s en veel giraffen, leven hier naast de antilopensoorten en roofdieren. Wanneer de tijd het toelaat, is het mogelijk om op dag 2 optioneel nog een eerste game drive te maken. De volgende dagen heeft u veel tijd om diverse game drives te maken en gaat u op verkenning in het park. Een zoektocht naar de hier levende dieren en genieten van de rustige omgeving met weinig toeristen. Tevens bezoekt u het Painted Dog Conservation Centra.

Dag 5, Hwange National Park naar Nata
Vandaag belooft het een wat langere reisdag te worden. U vertrekt vroeg vanuit Hwange National Park en rijdt door de Matetsi safari area richting Botswana. U rijdt door een mooi landschap met de kans om wild te spotten langs de weg. In de namiddag arriveert u bij Nata Lodge.

Dag 6, Khwai River
Vanmorgen bezoekt u Nata Bird Sanctuary. Hier geniet u van uw ontbijt en heeft u de gelegenheid om van het uitzicht over Sowa pan te genieten. Sowa Pan is onderdeel van de Greater Magkadigkadi Pans. Hierna rijdt u via Maun naar het gebied van de Khwai River. In Maun is er even gelegenheid om nog wat inkopen te doen alvorens u naar Khwai Area rijdt. Khwai Area is “community owned” en grenst aan Moremi Game reserve. Als enige grens loopt de Khwai river tussen beide gebieden. Dieren steken hier regelmatig over en beide gebieden zijn zeer wildrijk door het permanente water. De komende nachten kampeert u in het Khwai Bedouin Camp.

Dag 7, Khwai River
Een volle dag in de natuur. Een ochtend en middag game drive staan op het programma. Het Khwai gebied wordt bezocht tijdens een zoektocht naar de hier levende dieren. U verkent het gebied in een open 4x4 safari auto en voelt zich op deze manier helemaal betrokken bij de natuur. In het Khwai gebied is het ook mogelijk om een night drive te maken. Na het avondeten heeft u dus kans om weer andere dieren te spotten die zich alleen in het donker laten zien.

Dag 8, Moremi Game Reserve
Nog een volle dag in de natuur. Dit keer vertrekt u via een game drive naar Moremi Game Reserve om daar vandaag de omgeving te verkennen en op zoek te gaan naar de bewoners van dit fantastische en veelzijdige reservaat. De lunch gebruikt u onderweg en ver in de namiddag eindigt de volle dag game drive weer in uw kamp. 

Dag 9 en 10 naar Okavango Delta
Na de laatste dagen Khwai area en het noorden van Moremi te hebben ontdekt en doorkruist op zoek naar wilde dieren, is het vandaag tijd om vroeg te vertrekken om via Maun naar de Okavango Delta(Etsha 13 in de Panhandle) te rijden. Een volgend hoogtepunt van Bo tswana staat op het programma. De volgende dag heeft u de gelegenheid om te genieten van de schoonheid van de Delta. I n een mokoro vaart u door de dichte vegetatie en geniet u van de stilte en de flora en fauna. Op een van de eilandjes maakt u een wandeling. Misschien ontmoet u olifanten of andere dieren. Maar tijdens de wandeling krijgt u vooral meer uitleg over dit fraaie natuurgebied. 

Dag 11, Okavango Delta naar Mahangu
U verlaat de wetlands en rijdt richting Namibië. vanmiddag maakt u een game drive in Greater Bwabwata National Park welk is gelegen van de Kavango River in het westen tot de Kwando River in het oosten en waarin Mahangu Game Reserve is gelegen. Olifanten, roan antilopen, kudu en buffels zijn onder andere dieren die u hier kunt zien naast een rijk vogelleven.

Dag 12 en 13, Mahangu National Park naar Chobe National Park
Op dag 12 rijdt u via de Caprivi Strip naar Kasane in Botswana. De volgende dag bezoekt u wederom een zeer wildrijk gebied van Botswana. Chobe National Park wordt via een game drive langs de rivier verkent. Zeker in de droge periode komen grote groepen olifanten hier hun dorst lessen. Verder heeft de rivier grote aantrekkingskracht op veel andere dieren. Na de lunch maakt u een bootcruise. U observeert de wilde dieren nu vanuit een geheel ander perspectief. U heeft maar een klein beetje geluk nodig om in de namiddag families olifanten de waterwegen zien over te steken naar een van de eilandjes en naar het verse gras.

Dag 14, Chobe National Park naar Victoria Falls
Vandaag keert u terug naar Victoria Falls in Zimbabwe, het startpunt van deze safari.  Na aankomst heeft u tijd om te relaxen, optionele excursies te maken of om de watervallen te bezoeken.

Dag 15, Einde safari
Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht via Johannesburg naar Nederland. Natuurlijk is het ook mogelijk om uw verblijf in Victoria Falls nog met een of twee dagen te verlengen. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Om te zien welke accommodaties en maaltijden zijn inbegrepen en voor een uitgebreider (Engelstalig) reisschema voor 2017 klik hier.

Uitleg local payment. Door de uitvoerende organisatie wordt deze local payment verplicht gesteld als bijdrage in de lokale uitvoerende kosten voor bijvoorbeeld entree van de parken en overige entreeprijzen afhankelijk van de reis. Deze bijdrage draagt u aan het begin van de reis af aan de gids. Hiermee komt een groot deel van de uw kosten voor de reis lokaal ten goede aan beheer van flora en fauna in het land wat u bezoekt. Ook lokale communities profiteren mee.

Deze lokale organisatie biedt veel meer groepsreizen aan.
Graag geven we hieronder daarvan een opsomming. Een aantal daarvan staan ook bij ons op de website uitgeschreven. (#)
Er zit vast een mooie reis voor u tussen. Klik dan op de reis die u aanspreekt en u download een PDF met de complete reisbeschrijving en aanvullende informatie.

Te bezoeken landen – naam safari – aantal dagen – prijs p.p.

*) voor deze reizen is een Local Payment van toepassing.
Meer informatie over de LP vindt u in het PDF document .

Geaccommodeerde groepsreizen 2017 
Botswana/Zimbabwe – Lodge explorer – 10 dagen - € 2.290,00
Zuid-Afrika/Botswana/Zimbabwe – Untouched lodge safari – 13 dagen - € 2.829,00 *)
Zimbabwe/Botswana/Namibië - Wildlife Breakaway – 15 dagen - € 2.900,00 *) (#)
Namibië/Botswana/Zimbabwe – Great Trans-African – 20 dagen - € 3.470,00 *) (#)
Intimate Botswana en Zimbabwe – 15 dagen - € 4.229,00 *) 
Zuid-Afrika/Namibië/Botswana/Zimbabwe – Northern Experience – 22 dagen - € 3.120,00 *)
Namibië/Botswana/Zimbabwe – Northern Skies – 15 dagen - € 2.430,00 *) (#)
Zimbabwe/Botswana/Namibië/Zuid-Afrika – Southern Experience – 22 dagen - € 3.120,00 *)
Zimbabwe/Botswana/Namibië – Southern Skies – 15 dagen - € 2.430,00 *)
Zimbabwe/Zambia – Zambezi Valley and Beyond – 13 dagen - € 3.755,00 
Kenia/Tanzania – Migration Discoverer – 15 dagen - € 3.585,00 *)
Zuid-Afrika/Mozambique/ Zimbabwe - Beach & Wildlife Voyager – 16 dagen - € 2.799,00 *)

Combinatie kampeer/accommodatie groepsreizen 2017 
Namibië/Botswana/Zimbabwe – Northern Adventurer – 15 dagen - € 1.909,00 *) (#)« Terug naar het overzicht

 

  Calamiteitenfonds  
 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap