Zoeken


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Going Africa Safaris? Vraag dan onze nieuwsbrief aan.

Vertrek

Deze korte maar krachtige Botswana kampeersafari is een groepsreis met vaste vertrektijden.

Aantal deelnemers

Deze kampeersafari heeft geen minimum aantal deelnemers en het vertrek is dus gegarandeerd. Er gaan maximaal 12 deelnemers mee.

Vertrekdata / prijzen 2017 
€ 1.195,00 (laagseizoen)
13 januari
3 en 24 februari 
17 en 31 maart 
14 en 28 april 
12 en 26 mei 
16 juni 
3 november
15 december

€ 1.275,00 (hoogseizoen) 
30 juni
14 en 28 juli 
11 en 25 aug.
8 en 22 september 
6 en 20 oktober

Single supplement € 95,00 of bij het niet willen delen van een tent.
 

Benodigde extra overnachting en transfers

Om het vertrek van de safari te halen heeft u een overnachting in Maun (€ 70,00) nodig. Bij vertrek heeft u een transfer nodig naar Livingstone airport € 19,00 per persoon per transfer. Boekt u deze Botswana kampeersafari met twee personen of meer, dan bieden wij u de overnachting in Maun en de transfer gratis aan.
Uw voordeel ongeveer € 89,00 per persoon.

Flexibiliteit

Deze kampeersafari heeft het karakter van een expeditie. Lokale omstandigheden kunnen het noodzakelijk maken om van de geplande route af te wijken. Van u wordt een zekere mate van flexibiliteit verwacht. De reis kan aangemerkt worden als een semi-participatie reis. Dit houdt in dat u zelf uw tent opzet en afbreekt en waarnodig een helpende hand toesteekt. Hoewel het toesteken van de helpende hand niet beslist een must is, zorgt het er wel voor dat alles vlotter kan verlopen en u dus snel kunt doen waarvoor u gekomen bent. Namelijk op zoek gaan naar de wilde dieren.

Inbegrepen bij de prijs

Bij de prijs is inbegrepen alle vervoer per open 4x4, accommodatie op basis van 2 personen (kamperen en lodge), entreegelden, maaltijden volgens schema (O = Ontbijt, L = Lunch, D = Diner) en een professionele gids.

Niet inbegrepen bij de prijs

Vluchten, eventuele extra overnachting in Livingstone, maaltijden niet volgens schema, drankjes, persoonlijke uitgaven, optionele (extra) activiteiten en overige excursies bij de Victoria watervallen. Annulering- en/of reisverzekering (waaronder bagage/ziektekosten). Slaapzak en kussen zijn te huur tegen een meerprijs van € 20,00 voor de hele reis. Een extra matje kan gehuurd worden voor € 10,00.

Vliegtickets

De heen- en terugvlucht naar Johannesburg en de doorvluchten naar Maun en Livingstone zijn niet bij de prijs inbegrepen.
Geadviseerd wordt om op de heenweg voor een dagvlucht te kiezen en in Johannesburg te kiezen voor een overnachting dicht bij het vliegveld. De vluchten richting Maun hebben meestal niet een ruime aansluiting waardoor de kans op achterblijven van bagage reëel is. Heeft de nachtvlucht naar Johannesburg een redelijke vertraging, dan is de kans om de aansluitende vlucht te missen erg groot. We verwachten niet dat u uw safari zonder bagage wilt beginnen.
Graag verwijzen we ook naar onze policy voor vliegtarieven op deze site.

Indien gewenst regelen wij ook graag de vluchten en overnachting in Johannesburg voor u.

Visum en paspoort

Voor Botswana heeft u geen visum nodig. U moet in het bezit zijn van een paspoort dat minimaal nog 2 lege, naast elkaar gelegen pagina's bevat en dat tot 6 maanden na terugkomst in Nederland nog geldig is. Voor Zambia heeft u wel een visum nodig en gelden dezelfde eisen v.w.b. het paspoort. Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.

 


Printen | E-mail

9-daagse korte buffel - special - kampeersafari door Botswana

Een korte maar krachtige en avontuurlijke kampeersafari door Botswana. De buffel safari - Special - start in Maun en brengt u naar de Victoria watervallen waardoor de buffel safari weer prima te combineren is met de olifant, leeuw of visarend safari. De duur houdt echter niet in dat de reis minder is dan de andere reizen. Deze reis bestaat alleen maar uit hoogtepunten. Ideaal voor een korte maar toch heel avontuurlijke Botswana ervaring.

Hatab campsites BotswanaU verkent verschillende gebieden met een start in Maun. Een paar uur na het vertrek uit Maun bent u al in Moremi Game Reserve. De prachtige wilde dieren zijn hier soms op enkele meters te bewonderen. Overnachten doet u op speciale HATAB campsites waardoor u het gevoel krijgt compleet in de prachtige natuur op te gaan.

Nadat u ook Chobe National Park (River front) heeft bezocht reist u af naar Victoria Falls/Livingstone. Overnachten doet u in een lodge aan de Zambezi rivier vanwaar u de Victoria watervallen kunt bezoeken en een keuze hebt om deel te nemen aan diverse excursies (optioneel).

Let op: Deze Buffel kampeersafari "special" is 1 dag langer dan de reguliere "classic" Buffel kampeersafari. Maar de prijs van beide Buffel kampeersafari's is gelijk. Vertrekdatums zijn wel verschillend.

Routebeschrijving

Dag 1
Vanaf Maun vertrekt u omstreeks 09:00 uur met de Land Rover richting Moremi Wildreservaat. Een extra overnachting in Maun is dus wel noodzakelijk. Komt u later aan in Maun, dan is het mogelijk om met extra transfer en tegen meerkosten later op de dag nog naar de groep te worden gebracht. De campsite waar u overnacht ligt al in een wildlife gebied en brengt u al in de stemming voor de komende dagen. L – D

Dag 2, 3 en 4
Omdat u al zo dichtbij Moremi heeft overnacht, bent u vroeg in Moremi en kunt u zowat de hele dag en de komende dagen profiteren van dit misschien wel mooiste natuurgebied dat Zuidelijk Afrika te bieden heeft. De HATAB campsites staan garant voor avontuurlijke overnachtingen. Schijn af en toe maar eens met de zaklantaarn om u heen en misschien wordt het licht weerkaatst door ogen die u al geruime tijd bespieden. Rondom het kampvuur bespreekt u de avonturen van de dag. Dagen die gevuld zijn met zoektochten naar wild. Maaltijden: O - L – D

Dag 5, 6 en 7
Vanuit Moremi rijdt u naar het noorden en komt u aan in het Chobe National Park. Savuti is het eerste gebied om te verkennen. De laatste jaren is Savuti vooral populair geworden door de “olifantendoders van Savuti”. Een groep leeuwen die zich aangeleerd heeft om eens in de paar dagen een olifant te doden. Verder is Savuti vooral herkenbaar vanuit de vele documentaires die er gemaakt zijn. Denk hierbij vooral aan de Lions of Darkness en Eternal Enemies van Dereck en Beverly Joubert. Zelf zijn we ooit getuige geweest van een enorme rij drinkende leeuwen. Er is voldoende tijd om het gebied met de Savuti Marsh en de rotsformaties waar regelmatig luipaarden worden gespot te ontdekken. De waterholes worden frequent bezocht door de enorme mannetjes (bull) olifanten. Sta eens een tijdje stil bij een waterhole en zie en geniet hoe rustig en majestueus olifanten het water tot zich nemen. Na uw avontuur in Savuti reist u door richting Chobe Rivier Front. U bent inmiddels in het noordelijkste deel van het park. Ook hier zijn veel olifanten. Maar buffels zijn hier ook vaak in enorme aantallen te zien. Waar buffels zijn, zijn vaak ook leeuwen. De rivier is er de oorzaak van dat ook veel andere dieren hier vaste bewoners zijn. Genieten dus! Vooral omdat dit de laatste dag in de bush is. Maaltijden: O - L - D

Dag 8 en 9
De wereld buiten de bush wacht u weer op. In de loop van de middag bereikt u uw accommodatie in Livingstone en heeft u gelegenheid om de fameuze Victoria watervallen te bezoeken. Misschien heeft u ook wel meer behoefte aan een duik in het zwembad van de lodge. Maar er zijn bij de watervallen ook diverse excursiemogelijkheden voordat u de volgende dag terugvliegt naar Nederland. Het tijdstip van aankomst in Livingstone is met name afhankelijk van de duur van het regelen van de formaliteiten bij de grens. Vertrekt uw vlucht de volgende dag, overweeg dan een verlenging van uw verblijf in Livingstone om meer tijd te hebben voor de excursies en het bezoek aan de watervallen. Al deze excursies zijn voor eigen rekening. Wij informeren u daar graag over. Maaltijden: O

U itgebreide informatie

Van deze reis hebben we uitgebreide informatie in een PDF-bestand samengesteld. Om deze te lezen heeft u Acrobat Reader nodig. Deze kunt u gratis op internet downloaden.

Klik voor de uitgebreide dag tot dag beschrijving op betreffend jaar 2017

Combinatie mogelijkheid

De buffel safari is prima te combineren met de olifant-, leeuw- of visarend safari. Ook is een prima combinatie te maken met een selfdrive in Botswana of Namibie. Vraag naar de mogelijkheden.

RoutekaartVideo impressieDeze lokale organisatie biedt veel meer groepsreizen aan.

Graag geven we hieronder daarvan een opsomming. Al deze kwaliteitssafari’s staan ook bij ons op de website uitgeschreven.

Deze organisatie is wat ons betreft de beste in prijs/kwaliteit v.w.b. kampeersafari’s in Botswana.
Beste auto, kampeermateriaal, gidsen en duur van de game drives.

Er zit vast een mooie reis voor u tussen. Klik dan op de reis die u aanspreekt en u download een PDF met de complete reisbeschrijving en aanvullende informatie.

Te bezoeken gebieden – naam safari – aantal dagen – prijs p.p. (L) = laagseizoen en (H) = hoogseizoen)

Kampeersafari's
Moremi/Savuti/Chobe – Buffel safari (classic) – 8 dagen – (L) € 1.195,00 (H) € 1.275,00
Moremi/Savuti/Chobe – Buffel safari (special) – 9 dagen – (L) € 1.195,00 (H) € 1.275,00
Kalahari/Bosjesmannen – Kalahari safari - 7 dagen – (L) € 1.255,00 (H) € 1.255,00
Kalahari/Bosjesmannen/Okavango/Moremi/Savuti/Chobe – Luipaard safari – 16 dagen – (L) € 2.375,00 (H) € 2.565,00
Okavango Delta/Moremi/Savuti/Chobe – Visarend safari – 11 dagen – (L) € 1.595,00 (H) € 1.695,00
Chobe/Nxai/Okavango/Moremi/Savuti/ – Leeuw safari – 15 dagen – (L) € 2.055,00 (H) € 2.235,00
Chobe/Caprivi/Okavango/Moremi/Savuti/ – Olifant safari – 15 dagen – (L) € 2.055,00 (H) € 2.235,00

Semi luxe kampeersafari
Moremi/Savuti/Chobe - Fully served kampeersafari – 7 dagen – (L) USD 2.320,00 (H) USD 2.465,00« Terug naar het overzicht

 

  Calamiteitenfonds  
 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap