Zoeken


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Going Africa Safaris? Vraag dan onze nieuwsbrief aan.

Vertrek
Deze fraaie Explore Zuid-Tanzania privé safari is een safari die op elk gewenst moment kan beginnen.

Aantal deelnemers Dit is een privé safari met uw eigen gezelschap. 
 Safari prijs
Prijzen zijn in USD p.p.

1-6-17 t/m 28-2-18
2 pers. $ 4.415,00
4 pers. $ 3.880,00
6 pers. $ 3.705,00

Inbegrepen bij deze safari
Alle transfers in Dar es Salaam, vervoer, accommodaties, maaltijden, entrees tot de parken en activiteiten volgens reisschema. Vervoer in een privés landcruiser met pop-up roof tijdens de safari. Engelstalige privé gids.

Niet inbegrepen bij deze safariInternationale vliegtickets, visum, verzekeringen, drankjes, maaltijden die niet hierboven vermeld staan, optionele activiteiten, fooien en persoonlijke aankopen.

Vliegtickets
De intercontinentale vluchten zijn niet inbegrepen. Vluchten met een aankomst en vertrek in Dar es Salaam zijn aan te bevelen. Dit kan via verschillende maatschappijen.
Graag verwijzen we ook naar onze policy voor vliegtarieven op deze site.

Indien gewenst regelen wij ook graag de vluchten voor u.

Visum en paspoort
U hebt een visum nodig aan te vragen bij de Ambassade of aan de grens. Voor de aanvraag bij de ambassade hebt u een geldig paspoort, een reisbevestiging, één pasfoto en het bewijs van inenting tegen gele koorts nodig.
Koopt u een visum aan de grens, dan heeft u alleen een geldig paspoort nodig.
Uw paspoort dient nog 6 maanden geldig te zijn na terugkomst uit Tanzania.

Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.Printen | E-mail

Explore Zuid-Tanzania via een prive safari 11 dagen op avontuur

Een safari voor de liefhebbers, notoire Afrikagangers en fijnproevers voor safari's zoals ze ooit bedoeld waren.
Een safari zoals nog maar weinig mensen uit Nederland en België in Selous GR en Ruaha NP gemaakt en beleeft hebben.
U keert terug naar de tijd waarin en zoals de eerste safaris gemaakt werden. Qua rust, beleving en fascinatie krijgt Going Africa Safaris hier een heel erg goed gevoel van. We twijfelen dan ook of we deze safari onder de lodge safari of luxe kampeersafari moeten onderbrengen. Tijdens het kampeergedeelte ontbreekt het u namelijk aan niets. In Selous GR en Ruaha NP verblijft u in een privé camp en beschikt hierdoor over veel privacy en alles wordt naar uw wens ingevuld.
 
De privé camps worden opgezet op speciale plekken in de bush waar op dat moment de meeste dieren verwacht worden. Een zeer flexibele vorm van uw verblijf in Selous en Ruaha. Iets wat de tented camp en andere accommodaties natuurlijk niet kunnen bieden en daarmee vaker ver van de grotere aantallen dieren vandaan zijn gelegen.

U wilt een mooie safari maken in Zuid-Tanzania. Geen goedkope bestemming, maar wel een zeer bijzondere bestemming. Tenminste, wanneer je de juiste keuzes maakt. Veelal zie je dat er bezuinigd wordt en vaak heeft dit enorme gevolgen voor de kwaliteit van de safari en de ervaring waar u nog jarenlang op terug wilt kijken en van genieten. Vaak wordt er voor gekozen om dan maar buiten het park te overnachten om de prijs te drukken.

Gevolgen........
·      Geen geluiden van de bush gedurende de avond en de nacht in het camp of de accommodaties.
·      Gidsen hebben geen geluiden gehoord, van bijvoorbeeld leeuwen, waarop ze hun ochtend game drive richting kunnen geven.
·      Niet met het mooiste licht in het park
·      Niet in het park wanneer de dieren nog het meest actief zijn.
·      U moet weer op tijd het park uit zijn en dus weer eerder terug.
·      U mist het mooiste licht op het einde van de middag.
·      Dieren worden weer meer actief op het einde van de middag.

Al met al valt er dus erg veel voor te zeggen om in het park te overnachten.

Lees snel verder en start het avontuur.

Samenvatting van de safari Dag 1: Aankomst in Dar es Salaam en transfer naar uw accommodatie. (ontbijt)
Dag 2: Transfer naar Selous Game Reserve en halve dag game drive. (volpension)
Dag 3: Selous Game Reserve, volledige dag game drive. (volpension)
Dag 4: Selous Game Reserve, volledige dag game drive. (volpension)
Dag 5: Transfer naar Mikumi National Park en halve dag game drive (volpension)
Dag 6: Mikumi National Park, volledige dag game drive (volpension)
Dag 7: Transfer naar Ruaha National Park en halve dag game drive (volpension)
Dag 8: Ruaha National Park, accommodatie volledige dag game drive (volpension)
Dag 9: Ruaha National Park, accommodatie volledige dag game drive (volpension)
Dag 10: Bezoek Morogoro Chilli Farm. (volpension).
Dag 11: Terug naar Dar es Salaam en eventuele strandverlenging.

Dit is een voorbeeld reisschema en valt aan uw wensen en/of ideeën verder aan te passen met bijvoorbeeld een langer verblijf in een van de parken of het opnemen van bijvoorbeeld Wami Mbiki Wildlife Management Area of zelfs Katavi NP.
Natuurlijk is een combinatie met het noorden van Tanzania ook mogelijk.
Het is ook mogelijk om alleen een langer verblijf in een van de parken te boeken. Denk dan bijvoorbeeld aan 4 tot 6 nachten Selous GR of Ruaha NP. Het is maar net wat u wilt en afhankelijk van beschikbaarheid.

Privé camps, privé gids en privé game drives Beschikbaarheid speelt een belangrijk onderdeel voor deze safari. Immers in Selous en Ruaha verblijft u in avontuurlijke en eco-vriendelijke camps op privé basis en op speciale afgelegen plekken in de bush. Alles staat dus in het teken van uw privé verblijf in het camp en de dagindeling is overeenkomstig uw wensen en in overleg met de gids om alles uit uw safari te halen. Of het nu om volle dagen game drives gaat of waar mogelijk een wandelsafari. Een betere en meer optimale invulling voor uw safari kunt u niet krijgen. Wij vragen maar een ding van u. Boek ruim op tijd!

Uitgebreider reisschemaDag 1 Dar es Salaam
Na aankomst in Dar es Salaam, wordt u ontvangen door een vertegenwoordiger van Going Africa Safaris tevens gids en naar uw accommodatie gebracht waar u overnacht.
Overnachting: Slipway Hotel (ontbijt)

Dag 2 Selous Game Reserve
Uw gids haalt u op en u rijdt naar Selous Game Reserve (GR). Na aankomst in Selous GR rijdt u via een game drive naar uw prive c amp en krijgt u een lunch aangeboden. Tevens heeft u de gelegenheid om uw avontuurlijke prive camp voor de komende dagen te verkennen. Selous GR is nog wild met een uitgestrekte wildernis d ie groter is da n Zwitserland of vier maal de grootte van België. Daarmee is Selous GR het grootste beschermde natuurgebied in de wereld en met de st atus van een UNESCO World Heritage Site. De vijf meren en de machtige Rufiji rivier vormen het middelpunt van de fotografische sector en het meest toegankelijke deel van Selous GR. Een prachtige verscheidenheid aan habitats en landschappen ontdekt u wanneer u het park leert kennen. Selous GR heeft als enige in het zuiden van Tanzania de grootste populaties van de bedreigde wilde hond. Tevens is Selous GR de enige plaats in het zuiden waar u, hoewel zeldzaam, nog kans heeft om de neushoorn te spotten. Daarnaast heeft Selous GR de leeuw, hyena, buffel, olifant, nijlpaard, krokodil, giraffe, zebra, eland, waterbok en gnoe als bewoners. Naast het feit dat Selous GR veel minder druk is als de noordelijke parken, zijn dit allemaal ingrediënten die van Selous GR een werkelijk spectaculair en dramatisch wildlife gebied maken. Uw authentieke privé camp ligt midden in het hart van Selous GR en de natuur dringt door tot in het camp. Een prachtig uitzicht vanuit uw tent en uw privé camp waar geen andere bezoekers in de buurt komen dan uw eigen gezelschap en het authentieke camp waar nog volop comfort aanwezig is. Bij uw verblijf zijn alle frisdranken, bier en wijn inbegrepen. De ruime safaritenten hebben en-suite voorzieningen zoals een eigen toilet en douche. Warm water wordt op uw verzoek geregeld zodat u heerlijk warm kunt douchen. De maaltijden worden zoveel mogelijk naar uw smaak bereid door de chef-kok die in het camp aanwezig is en wanneer u een hele dag op game drive gaat krijgt u een heerlijke picknick lunch mee.
Overnachting: Maji Moto Wilderness Camp (volpension).

Dag 3 en 4: Selous Game Reserve
Deze dagen staan vol met game activiteiten welke u vanuit Maji Moto Wilderness Camp maakt. Maji Moto Wilderness Camp ligt op de oever van een van de meren die Selous GR rijk is. Fantastisch dus om de door het water aangetrokken dieren zoals onder andere nijlpaarden, hyena's en olifanten vanuit het camp te spotten. U gids en het kamppersoneel blijven waakzaam zodat uw veiligheid wordt gewaarborgd. Uw camp en uw tent zullen zo gepositioneerd worden dat u ook optimaal kunt genieten wanneer u in het camp bent. De fauna is enorm divers waarbij de grootste verrassing dus misschien wel de wilde honden of de neushoorn kunnen zijn. Overleg met uw gids welk programma u graag zou willen volgen in uw zoektocht naar de wilde dieren. Vanuit het camp is het mogelijke eenvoudige diverse landschappen c.q. gebieden te bezoeken. Een hele dag op game drive geeft daartoe uitstekend de mogelijkheid. Geniet van uw lunchpakket op een bijzondere plek of onder bijzondere omstandigheden. Na terugkomst in het camp is het tijd voor een heerlijke sundowner met het uitzicht op het meer en gevolgd door een diner onder de fraaie sterrenhemel.
Overnachting: Maji Moto Wilderness Camp (volpension).

Dag 5: Mikumi National Park
U vertrekt uit Selous GR en rijdt richting Mikumi NP. Ruaha is niet binnen een dag over de weg te bereiken. Vandaar deze tussenstop in Mikumi NP. Het landschap van Mikumi is zo anders dan dat van Selous GR of Ruaha NP. Vandaar dat u hier twee nachten verblijft om het gebied in zijn volle omvang te kunne verkennen en om de wilde dieren kans te geven zich te laten zien. Aangekomen bij de lodge krijgt u een lunch aangeboden en wordt u de kamer getoond waar u verblijft. Vanmiddag maakt u een game drive in Mikumi National Park.
Overnachting: Stanleys Kopje (volpension).

Dag 6: Mikumi National Park
U staat net als op de eerdere dagen vroeg op om na het ontbijt op game drive te gaan. Wildlife is doorgaans in overvloed met onder andere olifanten, buffels, zebra's, giraffen, gnoes, impala, jakhals, wra tt enzwijnen en nijlpaarden. De vlaktes zijn omgeven met een bergketen die ook de grens van Mikumi NP vormt. Een geweldig landschap met een geweldig vergezicht wanneer zich o ok nog dramatische luchten vormen.
Overnachting: Stanleys Kopje (volpension).

Dag 7: Ruaha National Park
Na het ontbijt vertrekt u vroeg naar Ruaha National Park. De weg voert langs diverse valleien die vol staan met baobab bomen. Vanmiddag maakt u al uw eerste game drive in de bush van Ruaha en gaat u op zoek naar de hier levende dieren. Het privé camp in Ruaha is vergelijkbaar met het privé camp in Selous GR. Alleen uw gezelschap op een speciale plek in de bush. Terug in het camp krijgt u een sundowners en een stevig bush diner aangeboden. Ook dit camp ligt in het hart van het park en de natuur inclusief de dieren komen tot aan het kamp. Ook hier hebben heeft het kamppersoneel ervoor gezorgd dat het camp inclusief uw tent een prachtig uitzicht heeft waar u in alle exclusiviteit van kunt genieten. Alle frisdranken, bier en wijn zijn ook hier weer inbegrepen. Ook hier een authentieke bush ervaring zonder aan comfort in te leveren. Ontspan in uw ruime safaritenten met en-suite toilet en douche. Ook hier wordt de douche op verzoek voorzien van warm water.
Overnachting: Ruaha Kilimatonge Camp (volpension).

Dag 8 en 9: Ruaha National Park
Kilimatonge Wilderness Camp ligt aan de voet van de gelijknamige berg op een droge rivierbedding in het midden van het park en met uitzicht op een enorme grote rotsplaat. De wilde dieren komen met enige regelmaat bij of in het camp. Op de tegenover gelegen rots wordt vaak een luipaard gespot en in de droge rivierbedding zoeken/graven olifanten frequent naar water. Natuurlijk houdt het kamppersoneel altijd een spreekwoordelijk oogje in het zeil om uw veiligheid te garanderen. Omdat het camp centraal in de wildrijke gebieden ligt gaat er weinig tijd verloren om in de juiste gebieden te komen met de beschikking over het mooiste licht. U verblijft in een privé gebied waardoor u ook weinig tot geen last zult hebben van andere toeristen. Veelal bent u dan ook als enige getuige van bijzondere dingen zoals jagende dieren, etc… De olifantenpopulatie Ruaha National Park behoort tot een van de grootste in Oostelijk Afrika en het is geen uitzondering om een olifanten met grote slagtanden te zien genieten van een stofbad of een van de rivieren te zien oversteken. Verder kunt u de cheeta, hyena, leeuw en luipaard zien naast andere dieren zoals de gebruikelijke antilopen, zebra's, buffels, giraffen, impala's, bushbuck, waterbokken en kudu’s. Een verscheidenheid aan wilde dieren dus en samen met het landschap unieke en fotografische momenten. Ook hier bepaald u in overleg met de gids het programma en of u een volle dag op game drive wilt gaan. U geniet dan onderweg van de meegenomen picknick lunch. Tegen de avond keert u terug naar het camp voor een sundowner waarna u onder een fantastische sterrenhemel van het diner gebied onder begeleiding van de geluiden van de bush.
Overnachting: Ruaha Kilimatonge Camp (volpension).

Dag 10: Morogoro
Vanmorgen maakt u na het ontbijt nog een korte game drive om afscheid te nemen van deze fraaie omgevingen en misschien nog wel een mooi of spectaculaire encounter met een van de roofdieren. Onderweg naar Morogoro kunt een een stop maken bij een ambachtelijke werkplaats voor souvenirs in Iringa. Daarna rijdt u door naar Chili Farm. Lekker relaxen op de farm en het "Out of Africa" gevoel opsnuiven is het motto. In de namiddag kunt u een wandeling maken in het gebied rond de boerderij en leert over de methoden die zij gebruiken om chili te kweken. Voor wie wil, is het ook mogelijk om zelf de verbazi n gwek kende chili j a m en andere heerlijke lokaal gemaakte lekkernijen te proeven. Een leuke afwisseling in de tussenstop terug naar Dar es Salaam. Ook is er tijd om eventueel af te koelen in het zwem b ad voordat u kunt genieten va n een goed diner waar de chili natuurlijk niet zal ontbreken.
Overnachting: Mbuyuni Chili Farm Cottages (volpension). (natuurlijk is het ook mogelijk om vanuit Ruaha terug te vliegen naar Dar es Salaam. Dit is echter wel kostenverhogend.)

Dag 11 : vertrek
Na het ontbijt en een laatste wandeling rond de Chili Farm keert u relaxed terug in Dar es Salaam voor uw vlucht naar Nederland of eventuele verlenging aan het strand. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

TransfersVoor deze reis is er voor gekozen om de transfers over de weg te maken zodat u ook meer van Tanzania ervaart. Het is mogelijk om vanaf Dar es Salaam naar Selous te vliegen. Vraag ons naar de mogelijkheden. Houdt echter rekening met een meerprijs die tussen de USD 170,00 en USD 200,00 p.p. zal liggen.

Tenten in Selous en Ruaha« Terug naar het overzicht

 

  Calamiteitenfonds  
 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap