ZoekenNieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Going Africa Safaris? Vraag dan onze nieuwsbrief aan.Printen | E-mail

Elke 15de boeking ontvangt gratis de in juni 2014 uitgebrachte Nederlandstalige Safari veldgids ter waarde van € 39,95

Afrika Safari GidsElke 15de boeking *) ontvangt gratis de in juni 2014 uitgebrachte Nederlandstalige Safari veldgids terwaarde van € 39,45

Graag wil Going Africa Safaris vanaf heden elke 15e boeker in contact brengen met de onlangs (juni 2014) uitgegeven Nederlandstalige Safari veldgids van Ruud Troost.

Ruud is medio 1990, net als ons, na een eerste reis naar Afrika verslaafd geraakt aan het prachtige continent. Ook Ruud vond, net als ons, dat hij na enige jaren naar Afrika te hebben gereisd meer moest doen met Afrika. Zo is Ruud, het inmiddels voormalige, African Holidays begonnen. Inmiddels is het destijds gerenommeerde African Holidays al weer dertien jaar geleden ophouden te bestaan.
Toch reist Ruud nog regelmatig af naar dat mooie continent wat hem zoveel heeft gebracht. Zijn motivatie om zelf een safari veldgids uit te brengen geeft Ruud onderstaand in eigen woorden weer.

“Een Nederlandstalige veldgids voor de safarilanden in Afrika, die bestond niet toen ik dertien jaar geleden na de verkoop van African Holidays uit de reiswereld stapte.
Ik bleef regelmatig mijn geliefde continent bezoeken. Met in mijn bagage kilo’s aan Engelstalige veldgidsen, variërend van vogelboeken tot naslagwerken over reptielen en zoogdieren. Was het een antilope met extra lange nek in het Samburu National Park, dan wist ik dat het de gerenuk moest zijn, girafgazelle – de Nederlandse naam – kende ik niet, of bijvoorbeeld dat de rock monitor, witkeelvaraan heet. Zag ik een prachtig gekleurde roze, lichtblauw en zwart gekleurde vogel dan herkende ik het als de lilac breasted roller: dat diezelfde vogel de Nederlandse naam vorkstaartscharrelaar heeft, is alleen op internet terug te vinden.

Na een paar jaar vond ik dat het tijd was voor een Nederlandse versie. Geen gesjouw meer met Engelstalige field guides, maar één uitgebreid naslagwerk van de meest voorkomende diersoorten in de nationale parken van Kenia, Tanzania, Zambia, Botswana, Namibië en Zuid-Afrika. Bijna vier jaar heb ik er aan gewerkt om de juiste selectie te maken, teksten te schrijven, bijbehorende foto’s te vinden, verspreidingsgebieden te definiëren, de mate van bedreiging van de soort te bepalen, habitatdefinities enz. enz.

Deze studie met de hulp van verschillende biologen en andere deskundigen, heeft geresulteerd in de eerste Nederlandstalige safari- en veldgids. Het boek telt circa 400 pagina’s, toont 35 wildparken met bijbehorende kaarten, bespreekt ruim honderd zoogdieren en reptielen en beschrijft meer dan vierhonderd verschillende vogelsoorten.”

Ook wij van Going Africa Safaris beseffen dat we van (bijna) alle dieren alleen de Engelstalige benaming kennen. Hoewel dit ook wel weer aanpassing behoeft omdat in Afrika er naamwisselingen zijn doorgevoerd voor een flink aantal dieren. Verknochte Afrikagangers moeten dus weer aan de studie. Dit wordt voorkomen met deze Nederlandstalige Safari veldgids.
Daarbij beseffen we natuurlijk dat een lokale gids de Engelstalige benamingen zal aanhouden. Maar met Ruud is Going Africa Safaris van mening dat deze safari veldgids wel een heel mooie aanvulling is.

We vinden dan ook dat we elke 15e boeker van een safari naar Afrika als cadeau de Nederlandstalige Safari veldgids, ter waarde van € 44,95 cadeau willen doen. (Zolang de voorraad strekt.)

Verder is Going Africa Safaris er trots op een groot aantal terugkerende reizigers “repeaters” te hebben. Al langere tijd denken we na over een manier waarop we onze waardering naar onze vaste klantenkring gestalte kunnen geven. Met het verschijnen van deze Nederlandstalige Safari veldgids, was verder nadenken overbodig.

Heeft u de pech niet de 15e boeker van een safari naar Afrika te zijn en behoort u ook nog n iet tot de reizigers die hun safari al meer dan drie keer bij Going Africa Safaris heeft geboekt, dan nodig ik u graag uit om een kijkje te nemen op de website: www.safarigids.nl. Daar vindt u ook een compilatie van voorbeeldpagina's van het boek en kunt u deze fraaie Nederlandstalige Safari veldgids bestellen.
Wilt u de Nederlandstalige Safarigids alsnog bestellen en u heeft een safari via Going Africa Safaris geboekt, neem dan contact met ons op. U ontvangt dan van ons een actiecode waarmee u 15% korting ontvangt.

Going Africa Safaris wenst u veel leesplezier 
 
*) Boekingen voor alleen autohuur tellen we niet mee bij het aantal boekingen.  « Terug naar het overzicht

 

  Calamiteitenfonds  
 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap