Printen | E-mail

Mindervalide Safari

Mindervalide safari naar diverse landen in zuidelijk Afrika ligt binnen handbereik. Met name kunnen we een mindervalide safari aanbieden in Botswana, Namibië, Mozambique, Zuid-Afrika en de Victoria Watervallen in Zimbabwe. Samen met een lokale partner bieden we met de mindervalide safari een uitstekende mogelijkheid om volop van flora, fauna en cultuur te genieten. Veel is mogelijk om de mindervalide reiziger een uitstekende safari ervaring te bieden. We maken een keuze uit accommodaties die vriendelijk zijn voor de mindervalide reiziger. Maar ook avontuurlijk kamperen behoort zeker tot de mogelijkheden.

Afhankelijk van het land worden er ook groepssafari’s voor de mindervalide reiziger georganiseerd met vaste vertrekdatums. Maar ook individuele maatwerk voor een mindervalide safari is goed mogelijk. Wat dat betreft is er geen enkel verschil tussen een valide en mindervalide safari. Alleen accommodaties, vervoer en begeleiding wordt aangepast met als resultaat een verbluffende Afrika beleving. We zijn ervan overtuigd dat u als mindervalide een safari veel intenser kan beleven.

Of het nu om mindervalide gaat gebaseerd mobiliteit, visueel of gehoor. Ook voor personen die extra zuurstof toegediend moeten krijgen of nierdialyse nodig hebben zijn er in Zuid-Afrika mogelijkheden. Daarbij adviseren we in het eerste stadium van belangstelling voor een dergelijke mindervaliden safari al overleg te hebben met uw geneeskundig behandelaar en waar nodig ook met uw verzekering.

Immobiel
Afrika is met onze rolstoelvriendelijke safari’s ook voor u als mindervalide toegankelijk. Of u nu een stok gebruikt of op krukken loopt. Een beetje mank loopt of gebruik moet maken van een handbewogen rolstoel of permanent een elektrische rolstoel moet gebruiken. Samen met onze lokale partner kunnen wij u de schoonheid van zuidelijk Afrika laten zien en ziet u dingen die u misschien wel nooit voor mogelijk had gehouden. Uw handicap, wat het ook mag zijn, mag en zal niet van invloed zijn op uw droomsafari.

Slechthorend
De safari wordt speciaal ontworpen om een informatieve, holistische ervaring te creëren die in presentatie verschilt van reguliere safari’s en dus is aangepast op uw handicap. Daarbij wordt gestreefd naar zeer unieke manier van interpreteren van de Afrikaanse flora en fauna. Veiligheid staat voorop tijdens deze privé begeleide safari's. Daarbij wordt rekening gehouden met uw gehoorbeperking terwijl u toch in de gelegenheid wordt gesteld om zo optimaal mogelijk van de Afrikaanse bush te genieten.

Slechtziend/blind
Ook deze safari wordt speciaal ontworpen om een informatieve, holistische ervaring te creëren die in presentatie verschilt van reguliere safari’s en dus is aangepast op uw handicap. Er wordt gebruik gemaakt van omschrijvingstechnieken om voor u zoveel mogelijk een visualisatie te creëren wat past bij de waarneming van dat moment.
Veiligheid staat natuurlijk voorop, maar waar mogelijk en toegestaan kunne we de auto verlaten om via aanraking en geur uw zintuigen te prikkelen. De combinatie van deze zintuigen zorgen voor een superieure ervaring welke intenser zal zijn dan de aanblik alleen.

Extra zuurstof (alleen voor Zuid-Afrika)
Voor Zuid-Afrika kunnen we in reizen voorzien waarbij permanente of semi-permanente zuurstofvoorziening nodig is. In de logistieke behoefte kan door de lokale partner voorzien worden. Een extra zuurstofbehoefte hoeft voor u dus niet meteen in te houden dat er voor u een beperkte factor is om door Zuid-Afrika te reizen.

Nierdialyse (alleen voor Zuid-Afrika)
De reizen die door onze lokale partner kunnen worden samengesteld, bieden de mogelijkheid om langs diverse dialysecentrums in Zuid-Afrika te reizen.
Uw plannen/wensen staan centraal waardoor u zoveel mogelijk van uw vakantie met uw vrienden of familie kunt blijven genieten. De medische zorg in Zuid-Afrika is op een uitstekend niveau, net als de dialysecentra die gebruikt worden. Dialyse heeft een grote invloed op uw leven. Voor reizen moet wat ons betreft ook gelden dat het een positieve invloed op uw leven heeft.

Naast de mogelijkheden voor een mindervalide safari in Botswana kunnen we voor u ook een mindervalide safari organiseren in Namibie, Mozambique en Zuid-Afrika. Ook een bezoek aan de Victoria Watervallen in Zimbabwe behoort tot de mogelijkheden.

Interesse, vraag ons vrijblijvend naar de mogelijkheden.  

  Calamiteitenfonds  
 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap