ZoekenZimbabwe gerelateerde links

- Wikipedia Zimbabwe
- Zim. Tourism Authority
- BBC pagina Zimbabwe

Veiligheid

Zimbabwe is voor de toeristen momenteel weer een overwegend veilig land. Maar net als in andere Afrikaanse landen komt diefstal en zakkenrollen voor. Geef geen gelegenheid tot diefstal en gebruik uw gezond verstand. Voor meer reisadvies klik hier

Beste reistijd

Het hele jaar door te bereizen. November t/m maart is het echter regentijd.
Stichting SPOTS
Boekt u via Going Africa Safaris uw safari, dan levert ook u een bijdrage aan het instant houden van de grote katachtige in Afrika. Lees meer .....

Thuisvaccinatie.nlWe werken samen met het LCR aangesloten Thuisvaccinatie.nl. Thuisvaccinatie.nl komt bij u thuis. Ook buiten kantooruren.
Lees meer ……

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Going Africa Safaris? Vraag dan onze nieuwsbrief aan.

Vertrek

Deze lodge safari door Zimbabwe is een groepsreis met vaste vertrektijden.

Aantal deelnemers

Deze lodge safari is gegarandeerd bij 4 deelnemers. Er gaan maximaal 12 deelnemers mee.

Prijzen 2016

€ 3.560,00 p.p. bij delen accommodatie + local payment USD 250,00

Single supplement € 675,00

Boekt u met 2 personen of meer, dan ontvangt u van ons een korting van € 100,00 p.p.. 
Vertrek datums 2016
6 en 25 mei
14 juni
1 en 18 juli
4* en 22 augustus
7 en  23*  september
10 en 28 oktober

vet = gegarandeerd vertrek
*) er gaat een duitstalige gids mee.
 

Flexibiliteit

Lokale omstandigheden kunnen het noodzakelijk maken om van de geplande route af te wijken. Van u wordt een zekere mate van flexibiliteit verwacht.

Inbegrepen bij de prijs

Accommodatie en maaltijden volgens programma (zie uitgebreide reisschema), professionele begeleiding, entree nationale parken, genoemde niet optionele activiteiten en transfers volgens programma.

Niet inbegrepen bij de prijs

De benodigde vluchten, transfers niet volgens reisschema (bijv. van en naar de luchthaven, souvenirs, fooien en overige persoonlijke uitgaven zoals optionele excursies.

Vliegtickets

De heenvlucht is op Buluwayo en de terugvlucht vanaf Victoria Falls zijn niet bij de prijs inbegrepen.
Graag verwijzen we ook naar onze policy voor vliegtarieven op deze site.

Indien gewenst regelen wij ook graag de vluchten en eventuele overnachting in Johannesburg voor u.

Visum en paspoort

Voor Zimbabwe heeft u een visum nodig. U moet in het bezit zijn van een paspoort dat minimaal nog 2 lege, naast elkaar gelegen pagina's bevat en dat tot 6 maanden na terugkomst in Nederland nog geldig is. Voor een eventuele uitstap naar Zambia heeft u ook een visum nodig en gelden de zelfde eisen v.w.b. het paspoort. Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.

 


Printen | E-mail

13-daagse intieme lodge safari door Zimbabwe in een kleine groep

Deze intieme lodge safari door Zimbabwe is een kleinschalige groepsreis door Zimbabwe. U bezoekt hoogtepunten zoals de Victoria Watervallen, Hwange National Park, Matobo National Park, Great Zimbabwe Ruins, Mana Pools en Lake Kariba. Deze intieme lodge safari door Zimbabwe is dus een zeer complete en betaalbare lodge safari.
Reisbeschrijving Dag 1 en 2: Matobo Hills
Na aankomst in Buluwayo wordt u ontvangen en naar de lodge gebracht in het Matobo gebied. U kunt op de dag van aankomst nog even relaxen en al van het uitzich genieten. Ook zijn er optionele activiteiten mogelijk. Vanavond staat er een ontmoeting met de gids en de rest van de groep op het programma.
Matobo Hills is een gebied van uitzonderlijke schoonheid, doordrenkt van tribale geschiedenis, oude mysterie en dramatische rots landschappen. Het nationale park heft de status van UNESCO World Heritage gekregen en is de thuisbasis van zowel de witte als zwarte neushoorns, sable antilopen. Verder bezit Matobo de dichtste bevolkte luipaard populatie van de wereld. Ooit was Motobo thuishaven voor de San (Bosjesmannen). De rotstekeningen zijn er getuige van en zijn zeker het bezoeken waard. De befaamde Cecil John Rhodes heeft ook hier zijn laatste rustplaats gevonden op de “Hill of the Benevolent Spirit” of “Worlds View”.  Op dag 2 gaat u per auto en te voet op zoek naar de neushoorns en maakt u een game drive waarin u op zoek gaat naar de andere dieren in dit bijzondere park. Ook staat een bezoek aan het graf van Cecil Rhodes op het programma.

Dag 3: Great Zimbabwe Ruins
Na het ontbijt neemt u afscheid van Matobo Hills en reist u naar Masvingo. Vanmiddag bezoekt u het prachtige en het historische Great Zimbabwe Ruins. Great Zimbabwe Ruins was ooit het grootste stenen bouwwerk dat is gebouwd ten zuiden van de Sahara. Great Zimbabwe Ruins was thuisbasis voor een opeenvolging van koningen en heersers voor een periode van vier eeuwen. U overnacht aan de rand van Lake Mutirikwe.

Dag 4: Bushman Rock
U reist door naar Harare naar de Bushman Rock Estate. Bushman Rock Estate is al meer dan een eeuw operationeel en het is een van de weinige wijn landgoederen in het land. Na aankomst wordt er een high tea geserveerd op de veranda. Daarna staat een ontspannen wandeling over het grondgebied en door de wijngaard op het programma. U loopt richting het pantoon voor een sundowner cruise. Vanavond st aat er nog een wijnproeverij op het programma met afsluitend een heerlijk driegangen diner.

Dag 5 en 6: Mana Pools
Vandaag staat u vroeg op voor een wandeling naar de Bushman Rock, voor een ontdekkingstocht de met oude kunst versierde grotten en granieten kopjes. Na het ontbijt vertrekt u naar een volgend hoogtepunt en h et grootste nationale park van Zimbabwe, Mana Pools. Onderweg bezoekt u tijdens de lunch de Chinhoyi Grotten. De grotten bestaan uit kalksteen en dolomiet en zijn het meest uitgebreide grottenstelsel in Zimbabwe die toegankelijk is voor toeristen. In Mana Pools heeft u vanmiddag en de volgende dag tot uw beschikking om te zoeken naar de Afrikaanse wilde dieren in het park tijdens game drives, bush- en kanoexcursies op de Zambezi Rivier. Kanovaren is een prachtige manier om in de rust van de bush langs de oevers te glijden. Veelvuldig staan de wilde dieren u onverschillig aan te staren. Vaak zijn ze zich ook niet bewust van uw aanwezigheid. Mana betekent “vier” in Shona. De “vier”, staat voor de vier grote permanente waterpoelen in Mana welke gevormd worden door het kronkelen van de Zambezi rivier. Dit World Heritage gebied bezit de grootste concentratie van nijlpaarden en krokodillen in het land als ook grote populaties olifanten en buffels.

Dag 7 en 8: Lake Kariba
Lake Kariba staat op het programma. U reist naar de oevers van een van de grootste kunstmatige meren van de wereld en van e en uitzonderlijke schoonheid. Lake Kariba is meer dan 220 kilometer lang en op het breedste punt 30 kilometer breed. Lake Kariba ligt genesteld tussen de bergen welke bezet worden door enorme wildlife gebieden. Na de lunch maakt u een anderhalf uur durende tocht over het meer met een motorboot richting Rhino Camp. Rhino Camp ligt op Elephant Point in Matusadona National Park. In Matusadona National Park is het mogelijk om de Big 5 te zien.

Dag 9: Antelope Park
Na een vroeg ontbijt vertrekt u meteen omdat vandaag een lange reisdag is. Een speedboot brengt u terug naar Kariba en de auto waarna de transfer naar Antelope Park begint. Bij Antelope park kunt u deelnemen aan diverse optionele activiteiten. 

Dag 10 en 11: Hwange National Park
Na het ontbijt vertrekt u naar Hwange National Park. Hwange National Park is een van de mooiste wildlife gebieden en biedt grote kuddes olifanten, buffels, zebra's en een zeer grote concentratie van giraffes in een fraaie leefomgeving. Het is ook de thuisbasis voor veel roofdieren en biedt een zeer groot en gevarieerd vogelleven. Op dag 11 verkent u Hwange de gehele dag. 

Dag 12: Victoria Falls
U vertrekt naar Victoria Falls. Onderweg bezoekt u het  Painted Dogs Conservation Centre. Hier wordt er alles aan gedaan om de wilde honden te beschermen tegen uitsterven en krijgt u inzicht in het werk wat hier verricht wordt. In Victoria Falls kunt u nog deelnemen aan optionele activiteiten zoals een boat cruises op de Zambezi, bungee jumping of vlucht boven de watervallen.

Dag 15: Vertrek
Vandaag eindigt deze kennismaking met Zimbabwe na het ontbijt.

Om te zien welke accommodaties en maaltijden zijn inbegrepen en voor een uitgebreider (Engelstalig) reisschema voor 2016
klik hier.

Uitleg local payment. Door de uitvoerende organisatie wordt deze local payment verplicht gesteld als bijdrage in de lokale uitvoerende kosten voor bijvoorbeeld entree van de parken en overige entreeprijzen afhankelijk van de reis. Deze bijdrage draagt u aan het begin van de reis af aan de gids. Hiermee komt een groot deel van de uw kosten voor de reis lokaal ten goede aan beheer van flora en fauna in het land wat u bezoekt. Ook lokale communities profiteren mee.

Deze lokale organisatie biedt veel meer groepsreizen aan.
Graag geven we hieronder daarvan een opsomming. Een aantal daarvan staan ook bij ons op de website uitgeschreven. (#)
Er zit vast een mooie reis voor u tussen. Klik dan op de reis die u aanspreekt en u download een PDF met de complete reisbeschrijving en aanvullende informatie.

Te bezoeken landen – naam safari – aantal dagen – prijs p.p.

*) voor deze reizen is een Local Payment van toepassing.
Meer informatie over de LP vindt u in het PDF document .

Geaccomm odeerde groepsreizen 2016
Botswana/Zimbabwe – Lodge explorer – 10 dagen - € 2.025,00
Zuid-Afrika/Botswana/Zimbabwe – Untouched lodge safari – 13 dagen - € 2.525,00 *)
Zimbabwe/Botswana/Namibië – Wildlife Breakaway – 15 dagen - € 2.599,00 *) (#)
Namibië/Botswana/Zimbabwe – Great Trans-African – 20 dagen - € 3.285,00 *) (#)
Zimbabwe – Intimate Zimbabwe – 13 dagen - € 3.560,00 *) (#)
Namibië – Namibia safari – 11 dagen – € 1.890,00 *)
Zuid-Afrika/Namibië/Botswana/Zimbabwe – Northern Experience – 22 dagen - € 2.970,00 *)
Namibië/Botswana/Zimbabwe – Northern Skies – 15 dagen - € 2.315,00 *) (#)
Zimbabwe/Botswana/Namibië/Zuid-Afrika – Southern Experience – 22 dagen - € 2.970,00 *)
Zimbabwe/Botswana/Namibië – Southern Skies – 15 dagen - € 2.315,00 *)
Zimbabwe/Zambia – Zambezi Valley and Beyond – 15 dagen - € 3.810,00 *)
Kenia/Tanzania – Migration Discoverer – 15 dagen - € 3.431,00 *)

Combinatie kampeer/accommodatie groepsreizen 2016
Zuid-Afrika/Mozambique/ Zimbabwe - Beach & Wildlife Voyager – 15 dagen - € 1.735,00 *)
Namibië/Botswana/Zimbabwe – Northern Adventurer – 15 dagen - € 1.909,00 *) (#)« Terug naar het overzicht

 
 
  Calamiteitenfonds  
 


Follow our tracks in Africa ...
      Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
      Volg Going Africa Safaris via Youtube

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap