Big Cave Camp

Matobo National Park

Big Cave Camp, Matobo National Park ****

Big Cave Camp ligt boven op een enorme walvisrug lijkende granieten rots en beschikt over een indrukwekkend en inspirerende uitzicht over het beroemde Matobo National Park.

Een verfijnde Afrikaanse architectuur wordt gecombineerd met kolossale rotsblokken en vormen samen het luxueus ingerichte en rietgedekte Camp temidden van een eeuwenoude Khoisan rotskunst.

Uitrusten van de dagelijkse activiteiten kunt u bij het zwembad wat ligt op een natuurlijke rots. Verder is er de beschikking over de Leopard`s Lair lounge en bar, een bomastijl bar en de populaire lodge bibliotheek.

De zeven rieten A-frame huisjes van Big Cave Camp beschikken elk over een en-suite badkamer en een eigen balkon met ieder een Afrikaanse creatieve flair. De granieten huisjes zijn voorzien van een A-frame rieten dak welke er tezamen voor zorgen dat in de zomer lekker koel en in de winter aangenaam warm blijft.

Verder is er de beschikking over een bruidssuite en familie kamers voor mensen met kleine kinderen. De gemeenschappelijke ruimtes zijn geplaatst tegen enorme granieten rotsblokken die een groot deel van het ontwerp van deze ruimtes vormen. De Leopards Lair bevat een teakhouten bar, lounge en een gemeenschappelijke eetzaal.

De naastgelegen bibliotheek is een gezellig toevluchtsoord voor diegenen die tijdens een rustig moment meer willen leren over de geschiedenis van dit fraaie gebied.
In de boma bij het zwembad worden koude drankjes geserveerd en bij zonsondergang wordt de grot romantisch verlicht door lantaarns terwijl u als gast om het kampvuur kunt zitten om de afgelopen dag nog eens de revue te laten passeren.

De accommodatie en het gebied beschikken over een ruime geschiedenis, cultuur, flora en fauna. Als gast kunt u kiezen uit een breed scala aan activiteiten. Onder begeleiding van een gids kunt u op zoek naar de vogels. Matobo NP is de leefgebied van de zeldzame Black Eagle en de ongrijpbare Cape Oehoe. Ook kunnen er culturele uitstapjes gemaakt worden. Dit gebied heeft de hoogste concentraties van rotskunst in de wereld. Verder kunnen er ook game drive en Rhino tracking gemaakt worden.

De game drives worden zowel op het eigen privé gebied gemaakt alsmede in het Whovi Game Park waar niet alleen de neushoorn, maar ook de luipaard en een selectie van antilopen kan worden gespot.

In het eigen privé gebied kunnen ook night game drives worden gemaakt met de kans om nachtdieren van de Matobo Hills te zien.

Boek uw verblijf bij Big Cave Camp bij Going Africa Safaris.

Ervaringen Tripadvisor

Foto's

Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin