Busanga Plains Camp, Zambia

Kafue National Park

Busanga Plains Camp, Kafue NP ***+

Busanga Plains Camp

Busanga Plains Camp is het seizoensgebonden bush camp van Mukambi Safaris en ligt diep in het hart van de beroemde Busanga Plains in het noorden van het prachtige Kafue National Park.

De verhoogde rustieke en informele boma met open kampvuur en eetgedeelte kijkt uit over de open vlaktes welke alleen worden onderbroken door eilandjes met vijgenbomen en dadelpalmen.

Ontspan en geniet van een verfrissende duik in het zwembad of zonnebaad op het houten terras terwijl u uitkijkt over de omliggende wetlands. Een houten verhoogd uitkijkplatform ligt weggestopt tussen de karakteristieke vijgenbomen boven de boma en biedt een adembenemend uitzicht direct op de uiterwaarden.

Plains Camp beschikt over vier luxe tenten die op één van de vele eilanden zijn genesteld tussen de bomen, waardoor ze veel privacy bieden. De en-suite tent beschikt over een badkamer in de openlucht met flush toiletten en bucket showers, elk met uitzicht op de Busanga Plains. De luchtige en ruime tent beschikt verder over grote bedden met klamboes en een privé veranda om van de totale rust van de natuur te genieten.

De stroomvoorziening in de tent is via een 3-pins (VK) stopcontact voor het opladen van elektrische apparaten.

De gemeenschappelijke ruimte bestaat uit een eetzaal en loungeruimte.

Op het uitkijkplatform op het bovendek in de centrale vijgenboom van het kamp staan banken en een salontafel voor een relaxed uitzicht. Verder is er een Infinity zwembad met ligstoelen en kikoyi handdoeken.

De activiteiten die worden aangeboden bestaan uit nature walks en game drives.

Busanga Plains ligt in Noord-Kafue, midden in de overstromingsvlakte van Busanga welke u bereikt via een chartervlucht naar Busanga Airstrip en vervolgens een uur rijden naar het kamp.

Wanneer Busanga Plains onderdeel is van een reisschema waarbij u bijvoorbeeld Mukambi Safari Lodge (of andere Kafue Camps) combineert, dan kan er een transfer over de weg naar het kamp worden georganiseerd. Vanaf het centrale deel van Kafue National Park duurt deze transfer ongeveer vijf tot zes uur.

Boek uw verblijf bij Busanga Plains Camp voordelig bij Going Africa Safaris.

Ervaringen Tripadvisor

Video impressie

 

Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin