Camp Okuti, Botswana

Moremi Game Reserve

Camp Okuti, Moremi Game Reserve ****

Camp Okuti ligt aan de Okuti Maunachira rivier, die uitmondt in het hart van de Okavango Delta in de Xakanaxa lagune en daarmee in Moremi Game Reserve. Moremi Game Reserve staat bekend om een overvloed aan wilde dieren en planten. Daarmee biedt Camp Okuti het hele jaar door buitengewoon goede mogelijkheden om wilde dieren te zien.

Moremi Game Reserve is voor reizigers die voor de eerste keer in Botswana zijn, erg interessant. Maar eigenlijk mag Moremi geen enkele keer ontbreken in een reisschema door Botswana.

Okuti is een gezellig kamp en onlangs gerenoveerd in de stijl van een Afrikaans dorp. De unieke architectuur gaat harmonieus op in de omgeving en het camp bestaat uit slechts 7 chalets, waar een maximum van 18 gasten kunnen worden ondergebracht. De chalets zijn relatief ruim en stijlvol op verhoogde platforms gebouwd. Alle kamers zijn uitgerust met en-suite badkamers en een buitendouche, met een adembenemend uitzicht op het omliggende landschap.

Camp Okuti is zeer kindvriendelijk en voorzien van 2 familie-chalets, bestaande uit twee kamers met een gedeelde badkamer. Verder is er de beschiking over een eetgelegenheid buiten. U heeft daarmee een adembenemend uitzicht over de Xakanaxa Lagoon in de vorm van een openlucht boma. Een boma is een beschermde ruimte die traditioneel wordt gebruikt voor de gezamenlijke avonden bij een kampvuur.

Verder beschikt Camp Okuti over een zwembad waarvan u tijdens de heetste momenten van de dag kunt genieten. Outdoor activiteiten zijn game drives in een open safari voertuig. De 4×4 auto’s zijn zeer geschikt om de verschillende habitats, variërend van open uiterwaarden en Mopane bossen te kunnen verkennen.

Ook is het bij Camp Okuti mogelijk om een safari per motorboot te maken. U brengt dan een bezoek aan de Xakanaxa lagune en verder kunt u in bepaalde periodes van het jaar op deze manier de reigerkolonie in Gadikwe bewonderen.

Moremi Game Reserve biedt een van de beste safari mogelijkheden in Botswana. Grote kuddes olifanten met jongen, leeuwen, grazende sable antilopen, kudu’s, wilde honden en nog veel zijn hier te zien.

Boek uw verblijf bij Camp Okuti bij Going Africa Safaris.

Ervaringen Tripadvisor

Video impressie

Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin