Chada Katavi

Katavi National Park

Chada Katavi, Katavi NP ****+

Chada Katavi ligt in het hart van het ongerepte Katavi National Park in het westen van Tanzania en is een rustiek tented camp.

Katavi is een van de minst bezochte wildlife gebieden van Tanzania of zelfs Oostelijk Afrika. Dit heeft alles te maken met de afgelegen ligging. Hoewel per auto bereikbaar (dat kost u enkele dagen heen en terug) is Katavi NP het best te bereiken via een chartervlucht.

Medio de jaren 2000 vloog Roland Purcell naar Katavi en koos vanuit de lucht een prachtige locatie in het ongerepte park om daar een kleinschalige tented camp genaamd Chada Katavi te beginnen. Chada beschikt nog steeds over een fantastisch uitzicht over de uitgestrekte vlaktes van Katavi.

Doelstelling was om een kamp te creëren voor degene die op zoek zijn naar een pure safari en comfortabele bushbeleving. Nog steeds wordt deze doelstelling nagestreefd en ruimschoots gehaald.

Chada Katavi bestaat uit niet meer dan zes zeer comfortabele safaritenten. De ruime en sfeervolle tenten zijn voorzien van houten meubilair en Perzische tapijten. Gelegen tussen Tamarinde – en Acaciabomen biedt de omgeving veel schaduw dat op zich ook weer veel aantrekkingskracht heeft op vogels.

De tenten zijn voorzien van een en-suite badkamer met een bucketshower welke op uw verzoek gevuld wordt met warm water. Vanaf de comfortabele stoelen voor uw tent geniet u van fraai uitzicht en de geluid van de bush.

De gemeenschappelijk ruimte bestaat uit een lounge tent waar u vanuit een heerlijke fauteuil kunt genieten van aanwezige lectuur of het uitzicht over de omgeving.

Na een gezellige sundowner rond het kampvuur geniet u van een heerlijk diner onder een fraaie sterrenhemel. Bij slechter weer dineert u in de gemeenschappelijk tent. Op verzoek is een privé diner bij uw eigen tent ook mogelijk.

De activiteiten bij Chada bestaan uit game drives of wandelsafari’s. Ook is het mogelijk om een groter avontuur aan te gaan door te gaan fly-campen. U overnacht dan in een klamboe onder de sterrenhemel op een afgelegen plek in de bush.

Chada Katavi ligt erg afgelegen en ver weg van andere accommodaties. Telt Katavi NP al zeer weinig bezoekers, dan laat het zich raden dat u het grootste deel van Katavi alleen maar hoeft te delen met de andere gasten van Chada.

Boek uw verblijf bij Chada Katavi bij Going Africa Safaris.

Ervaringen Tripadvisor

Video impressie

Foto's

Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin