Chiawa Camp, Zambia

Lower Zambezi National Park

Chiawa Camp, Lower Zambezi NP *****

Chiawa Camp

Chiawa Camp is een door de eigenaar gerund bedrijf dat attente, persoonlijke service, lekker eten en fantastische tenten biedt met een spectaculair uitzicht op de Zambezi en zijn wilde dieren.

Chiawa staat bekend om hun goede gidsen en de focus om het hun gasten ultiem naar hun zin te maken. In de Soli-taal betekent Chiawa ‘Degene die deelt’, een heel toepasselijke naam voor zo’n kamp dat de lokale bevolking en hun tradities eert.

Het kamp ligt diep verscholen in Lower Zambezi National Park onder een enorm bos van mahonie- en acaciabomen aan de Zambezi-rivier en beschikt over acht luxe safaritenten en één safari suite.

Elk onderkomen beschikt over en-suite faciliteiten waaronder een binnen- en buitendouche. Verder zijn er aanwezig een: haardroger, ventilator, twee wastafels, een groot privé terras met ligbed om tussen de activiteiten door te ontspannen.

De safari suite beschikt over onder meer een: privé terras met zwembad, woonkamer welke omgebouwd kan worden tot tweede slaapkamer, binnen- en buitendouche, een bad, twee wastafels, haardroger, ventilator, lounge en open haard.

De gemeenschappelijk ruimtes bestaan uit een zwembad met uitzicht op de Zambezi-rivier, fitnesruimte, twee hides, cadeauwinkel, lounge, bar en eethoek.
Bij de centraal gelegen vuurplaats wordt het ontbijt en in de avond drankjes geserveerd.
Tussen de activiteiten door worden er vaak speciale lunches georganiseerd op de rivier of op een fraaie plek in de bush.

De activiteiten bestaan uit wandelsafari’s, game drives (overdag en ’s nachts), kanoën, bootsafari’s en catch & release vissen.
Alle activiteiten zullen zo privé mogelijk plaats vinden onder begeleiding van Chiawa’s fantastische gidsen.

Chiawa is bereikbaar via een korte gamedrive en boottocht vanaf Royal Airstrip. Land u op Jeki Airstrip dan zal dat via een combinatie game drive/boot cruise van ongeveer een uur zijn. Beide airstrips zijn vanaf Lusaka met een transfervlucht van dertig minuten bereikbaar.

Boek uw verblijf bij Chiawa Camp voordelig bij Going Africa Safaris.

Ervaringen Tripadvisor

Video impressie

 

Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin