Chikoko Trails Camps

South Luangwa NP

Chikoko Trails Camps, South Luangwa NP ****

Chikoko Trails Camps bestaat uit twee bush camps, te weten Chikoko Tree Camp en Crocodile River Camp.

Chikoko Trails Camps liggen op de westelijke oever van de Luangwa rivier en ten noorden van het hoofdkamp Tafika in South Luangwa NP. De afstanden tussen Chikoko Trails Camps zijn niet erg groot waardoor de camps onderling gemakkelijk via een avontuurlijke wandelsafari te bereiken zijn. Bij benadering bedragen de wandeltijden niet meer dan twee uur.

Vanzelfsprekend is dat afhankelijk van wat u onderweg tegenkomt. De wandeltijden tussen de Chikoko Trails Camps bedragen:
Tafika naar Chikoko Tree Camp ongeveer 2 uur
Chikoko Tree Camp naar Crocodile River Camp ongeveer 2 uur
Crocodile River Camp naar Tafika ongeveer 1 uur

Chikoko Trails Camps wordt gerund door een familie en is daarmee “owner-run”. Dit is te merken aan de persoonlijke benadering en de kwaliteit.

De Chikoko Trails Camps zijn echte bush camps met een ligging in de Nsefu sector van South Luangwa National Park. Via een transfer van 2 tot 3 uur van Mfuwe zijn de Chikoko Trails Camps goed en avontuurlijk te bereiken.

Een kano oversteek over de Luangwa rivier en een korte wandelsafari vormen een onderdeel van deze transfer. Tegen meerkosten is het ook mogelijk om in te vliegen naar de nabijgelegen Lukuzi/Mwanya airstrip.

Chikoko Trails Camps is gespecialiseerd in begeleide wandelsafari’s waarbij kinderen onder de 12 jaar niet zijn toegestaan.

Chikoko Tree Camp
Chikoko Tree Camp ligt 8 km stroomopwaarts van Tafika camp en beschikt over 3 chalets welke zijn gelegen op verhoogde dekken en in de kruin van fraaie bomen. Daarmee is Chikoko Tree Camp uiterst kleinschalig.

Elke chalet van Chikoko Tree Camp is aan de voorzijde open en beschikt over een badkamer met een toilet en douche. Chikoko Tree Camp is comfortabel, gebouwd met gebruik van natuurlijke materialen. De rustieke uitstraling in combinatie met het comfort maken Chikoko Tree Camp een zeer aangename bush camp waar het u aan niets zal ontbreken.

Het uitzicht van uw verhoogde chalet over de acacia bosjes geeft u het gevoel op een unieke manier, als een vogel vanuit een boom, de omgeving af te kunnen speuren en wilde dieren te observeren gedurende de dag.

De focus van Chikoko Tree Camp ligt op begeleide wandelsafari’s en het waarderen van de details die de zeer ervaren gids u zal geven.

Crocodile River Camp
Crocodile River Camp beschikt net als haar zuster camp over drie aan de voorkant geopende chalets welke ook zijn gebouwd van natuurlijke materialen. De chalets bieden een prachtig uitzicht op waterhole.

De chalets beschikken over en-suite faciliteiten en liggen in tegenstelling tot Chikoko Tree Camp niet verhoogt. Crocodile River Camp beschikt ook over een rustieke uitstraling waarbij comfort en service niet vergeten zijn. Natuurlijk ligt de nadruk wel op het genieten van de bush en de omgeving.

Vanuit Crocodile River Camp heeft u diverse uitkijkpunten waar u vanuit de schaduw de omgeving kunt scannen. Ook in Crocodile River Camp ligt de nadruk van uw verblijf op informatieve en spannende wandelsafari’s die uitgevoerd worden door ervaren en professionele gidsen.

Ook hier zijn kinderen onder de leeftijd van 12 jaar niet toegestaan.

Boek uw verblijf bij Chikoko Trails Camps voordelig bij Going Africa Safaris.

Ervaringen Tripadvisor

Video impressie

 

Foto's

Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin