Chisa Busanga Camp, Zambia

Kafue National Park

Chisa Busanga Camp, Kafue NP ****

Chisa Busanga Camp

Chisa Busanga Camp ligt in het hart van de Busanga-vlaktes van Kafue National Park met, zoals aangegeven, uitzicht op uitgestrekte overstromingsvlaktes en dambo’s waar het wemelt van wilde dieren.

Chisa Busanga Camp (alias “het nest”) ontleent zijn naam aan zijn opmerkelijke architectuur. De vier gastenverblijven zijn gebouwd als boomhutten in de vorm van vogelnesten. Daarmee gaan de kamers perfect op in de natuur met uitzicht op de vlaktes.

Chisa betekent in de lokale taal ook vogelnest. De vier nesten liggen op vier meter hoogte. Alle luxe nesten zijn en-suite met enkele wastafels en aparte toiletcabines. De douches staan in open verbinding met de slaapkamer, maar hebben douchegordijnen voor uw privacy.
Voor gasten met mobiliteitsbeperkingen beschikt één van de nesten over een elektrisch bediende lift en is gunstig gelegen nabij de gemeenschappelijke ruimte.

Elk nest is en-suite en biedt volledige privacy en een panoramisch uitzicht over de vlaktes, zowel van binnenuit als vanaf uw eigen observatiedek. Verder bieden de nesten de mogelijkheid voor filterkoffie en er zijn een verscheidenheid aan thee en koekjes aanwezig. Heet water wordt ‘s-morgens vroeg per thermoskan geleverd en kan op verzoek op elk moment van de dag worden geleverd. Ook zijn er een ventilator en muskietennetten aanwezig.

De gemeenschappelijke ruimtes bestaan uit onder meer een eetkamer en lounge en een gemeenschappelijk toilet welke zich op de begane grond begeven. Het diner kan zowel gezamenlijk als privé op verschillend locaties.

Barservice wordt geboden in de gemeenschappelijk ruimte of daarnaast in een aparte boma met kampvuur.
Grenzend aan de gemeenschappelijke ruimte en de boma is er de gelegenheid om gebruik te maken van een prachtig dompelbad.

De activiteiten bestaan uit game drives, wandelsafari’s en fiets mogelijkheden (maximaal 6 personen en minimum leeftijd is 14 jaar).

Chisa Busanga bereikt u het best per transfervlucht. U vliegt in ongeveer 1 uur en 45 minuten van Lusaka naar Busanga.
Combineert u Chisa met Ila Safari Lodge (Chunga Airfield) dan is de duur van een transfervlucht ongeveer 20 minuten. Wilt u deze afstand middels een transfer over de weg ervaren, dan moet u rekening houden met een transfertijd van ongeveer 5 uur.

Boek uw verblijf bij Chisa Busanga Camp voordelig bij Going Africa Safaris.

Ervaringen Tripadvisor

Chisa Busanga is een nieuw camp. Zodra er een beoordeling is wordt deze hier geplaatst.

Foto's

Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin