Chitabe Lediba camp

Okavango Delta

Chitabe Lediba camp, Okavango Delta *****

Chitabe Lediba Camp ligt in de Chitabe concessie. De Chitabe concessie is ongerepte Okavango wildernis van 28.000 hectare groot. De Chitabe concessie grenst aan het beroemde Moremi Game Reserve en is gelegen tussen de twee riviersystemen van de Gomoti in het oosten en Santantadibe in het westen.

Chitabe Lediba Camp is een intiem camp en beschikt over vijf safari tenten en twee familie tenten met aangrenzende slaapkamers en en-suite badkamers. De tenten zijn royaal ontworpen in Meru-stijl en zijn gebouwd op verhoogde plateaus en luxueus ingericht. De buitendouche geeft uitzicht over het omringende landschap van en vult de en-suite badkamer op een elegante manier aan.

De eetkamer, lounge en het zwembad bieden een prachtig uitzicht over de omliggende vlaktes en de voormalige Lediba lagune die door de jaren heen gekrompen is tot een waterhole waaraan het kamp zijn naam dankt. Gedurende de dag kunnen er vaak dieren gespot worden rond de waterhole.

De dagelijkse game drives worden uitgevoerd in de vroege ochtend en late namiddag. De middag game drive gaat na het ondergaan van de zon door zodat u met een beetje geluk de ongrijpbare nachtdieren zoals genet, civet, serval, stekelvarken en mogelijk zelfs een aardwolf kan waarnemen. Daarnaast zijn onder andere de olifant, buffel, leeuw, gevlekte luipaarden, cheeta’s en wilde honden dieren die regelmatig gezien worden tijdens de game drives.

Er is de beschikking over twee houten platforms in de bush waar u op uw verzoek kunt overnachten en een observatie dek voor het bekijken van wilde dieren tijdens de dag. Chitabe bezit een diversiteit aan habitats die varieert van een klassieke Okavango landschap en overstroomde gebieden met de Illala palm tot een open savanne landschap met acacia bossen.

Een deel van de concessie bestaat uit permanente of seizoensgebonden vlaktes die het hele jaar door voorzien worden met vers water van de Okavango Delta of worden gevormd door de jaarlijkse overstroming van de dorre vlaktes. De biodiversiteit is dus enorm en Chitabe biedt de gasten mooie safari mogelijkheden.

Boek uw verblijf bij Chitabe Lediba Camp bij Going Africa Safaris.

Ervaringen Tripadvisor

Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin