Chitabe Main Camp

Okavango Delta

Chitabe Main Camp, Okavango Delta *****

Chitabe Main Camp ligt op een prachtig eiland in de Okavango Delta en in een privé concessie welke aan drie kanten wordt omringd door Moremi Game Reserve.

De vegetatie van de regio is zeer divers en bestaat voornamelijk uit beboste delen en vlaktes die delen van het jaar onder water staan.

Chitabe Main Camp bestaat uit acht luxe safari tenten op verhoogde houten platforms. Alle tenten hebben een en-suite badkamer en hebben ook een extra buitendouche voor de gasten die onder de sterrenhemel willen douchen. De eetzaal, bar en lounge van zijn met elkaar verbonden en bieden een prachtig uitzicht over de vlaktes. Een zwembad biedt een welkome verfrissing tijdens de hete uren van de dag.

De dagelijkse game drives worden uitgevoerd in de vroege ochtend en late namiddag waarbij de middag game drive gaat over in een night game drive. Met een beetje geluk spot u op deze manier ook de minder vaak geziene nachtdieren zoals de genet, civet, serval, het stekelvarken en mogelijk zelfs een aardwolf. Daarnaast komen er relatief vaak olifanten, buffels, leeuwen, luipaarden, cheeta’s en wilde honden voor.

Chitabe Main Camp heeft twee houten platforms in de bush. Wanneer u wilt kunt u hier ook avontuurlijk overnachten. Tevens is er een observatie dek aanwezig waarvandaan u overdag de wilde dieren kunt observeren.

De bijzonderheid van Chitabe Main Camp is de diversiteit aan habitats die variëren van een klassiek Okavango landschap – overstroomde gebieden met Illala palmbomen – naar de open savanne landschap met acacia bossen. Een deel van de concessie ligt wordt bepaald door permanente- of seizoensgebonden vlaktes die het hele jaar door worden gevoed met vers water of opnieuw worden gevormd in weelderige oases door de jaarlijkse overstromingen van de dorre vlaktes. De biodiversiteit is dus enorm biedt de gasten mooie safari mogelijkheden.

Boek uw verblijf bij Chitabe Main Camp bij Going Africa Safaris.

Ervaringen Tripadvisor

Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin