Chula Island Camp, Zambia

Lower Zambezi National Park

Chula Island Camp, Lower Zambezi NP ***+

Chula Island Camp

Chula Island Camp valt onder Tusk and Mane en is een “owner run” safaribedrijf en biedt net als Kutali Camp een excellent avontuur in de natuur van Lower Zambezi National Park.

De eigenaren Kyle Branch en Luke Evans hebben allebei uitgebreide ervaring en kennis van zowel Zambia als het Lower Zambezi National Park en Luke en/of Kyle zullen aanwezig zijn om elke safari ter plekke te organiseren.

De primaire focus van een Tusk and Mane is de wildernis experience. Een ervaring die je meeneemt terug in de tijd naar die legendarische “Hemingway”-avonturen. Dit in een deel van Afrika die u weer in contact brengt met de natuur en uw zintuigen weer op gang zullen brengen. U bent van het begin tot het eind betrokken bij de natuur.

Tusk and Mane biedt momenteel flexibele safari’s aan tussen twee van hun fly-camps in het hart van Lower Zambezi National Park. Hoewel de kampen eenvoudig zijn, ontbreekt het u aan niets en kampeert u toch in luxe en stijl onder de fraaie sterrenhemel en nabij het kampvuur.

Chula (betekent kikker in de lokale Goba taal) is een mobile kamp (mei t/m november) en ligt afgelegen in het oostelijke deel van het Lower Zambezi National Park op het idyllische Discovery- of Katengahumba eiland dat van het vaste land is gescheiden door het Discovery kanaal.

Het kamp is gelegen in een bos met enorme mahoniebomen en kijkt uit over een lagune en de uiterwaarden van de Zambezi rivier. In deze spectaculaire omgeving leven olifanten, leeuwen, luipaarden, wilde honden, buffels en talloze vogelsoorten.

Chula beschikt over vijf open en-suite safaritenten welke zijn ontworpen om het meeste uit de Lower Zambezi omgeving te halen. Het en-suite gedeelte bestaat uit een bucket shower, kaptafel met wastafel en een flushtoilet. De tent zelf is al een complete klamboe.

Het centrale gedeelte bestaat uit een eethoek, lounge en bar. Echter zult u in het kamp waarschijnlijk de meeste tijd doorbrengen rond het kampvuur wanneer u niet op pad bent met een activiteit. Het gehele kamp draait volledig op zonne-energie om beperkt daarmee de ecologische voetafdruk.

De activiteiten bestaan vooral uit wandelsafari’s, kanoën en bootsafari’s. Game drives zijn mogelijk, maar die krijgen meer aandacht bij zusterkamp genaamd Kutali Camp. Vandaar dat we ook adviseren om een verblijf bij beide camps te boeken. Zie onze Tusk and Man Experience.

Het kamp is gelegen op 15 minuten rijden van Jeki Airstrip.

Boek uw verblijf bij Chula Island Camp voordelig bij Going Africa Safaris.

Ervaringen Tripadvisor

Video Impressie

 

Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin