Crocodile River Camp, Zambia

South Luangwa National Park

Crocodile River Camp, South Luangwa NP ***

Crocodile River Camp

Crocodile River Camp is onderdeel van Remote Africa Safaris en beschikt over slechts drie chalets die allemaal onder een bos van spectaculaire Muchenja-bomen (ebbenhout) geplaatst zijn.

Crocodile River ligt op de westelijke oever in South Luangwa National Park, een paar kilometer stroomopwaarts van ouderkamp Tafika. Het kamp is voor het laatste stuk toegankelijk per mokoro gevolgd door een wandeling.

Het kamp kijkt uit over een opgedroogde dambo en een kleine waterpoel. Gasten van het kamp wordt hierbij de mogelijkheid geboden om de dagelijkse actie van wilde dieren te observeren terwijl deze zich voor hen bewegen.

De rietgedekte ronde chalets zijn opgebouwd uit een combinatie van natuurlijke bouwmaterialen en fantasierijke architectuur. Het eindresultaat is een eenvoudige, comfortabele en avontuurlijke ervaring voor de gasten. De chalets zijn en-suite met buitendouche, voorzien van ventilatoren, muskietennet en privé terras.

De gemeenschappelijk ruimte bestaat uit een lounge, eetkamer en een bar en is geplaats aan de rand van de lagune. Natuurlijk is er ook een mooi plekje bij het kampvuur. Aan de rand van de lagune ligt een waterhole.

Crocodile River is alleen te voet bereikbaar. Er zijn dus geen wegen of voertuigen en daarmee is het een echt kamp voor wandelsafari’s. De omgeving is hotspot voor eland, roan, kudu, olifant, giraffe, wilde hond, leeuw, wrattenzwijn, nijlpaard, krokodil.

In de ochtend en namiddag worden de activiteiten ondernomen. Een verblijf in dit kamp biedt klanten de mogelijkheid om te wandelen in een exclusief gebied en een verblijf wordt vaak gecombineerd met een nacht of twee op Chikoko Trails Camp.

Boek uw verblijf bij Crocodile River Camp voordelig bij Going Africa Safaris.

Ervaringen Tripadvisor

Video impressie

 

Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin