Ivory Safari Lodge

Hwange National Park

Ivory Safari Lodge, Hwange NP ***

Ivory Safari Lodge ligt op een eigen 6000 acre grote privé concessie dat grenst aan Hwange National Park zijnde is het grootste National Park in Zimbabwe.

Hwange NP is altijd al een van de beste plaatsen geweest om te bezoeken wanneer het om een breed scala aan safari ervaringen gaat.

Ivory Lodge is dan een perfect verblijfplaats in een gebied dat wordt gekenmerkt als “big game country”. Leeuwen, olifanten, luipaarden en buffels worden regelmatig vanuit het kamp en in het park gezien. Diverse habitats trekken een grote verscheidenheid aan wilde dieren en vogels leven aan.

De kamers zijn gebouwd in de boomtoppen van reusachtige teak bomen en Ivory biedt plaats aan maximaal 12 gasten. De verhoogde en-suite kamers zijn gepositioneerd met een prachtig uitzicht op de waterhole die ’s-nachts wordt verlicht.

De nachtelijke geluiden vormen een mysterieuze kakofonie van insecten en roofdieren. Geluiden die u tot in de vroege ochtenduurtjes door de nacht begeleiden.

Het centrale eetgedeelte, de bar en bibliotheek liggen rond het diep blauwe zwembad. Faciliteiten die een welkome toevluchtsoord vormen tijdens de brandende middaghitte.
De “bush” keuken van Ivory Lodge bestaat uit een barbecue onder een zware deken van sterren.

Verder beschikt de lodge over een uitkijktoren bij de waterhole. Vanaf hier heeft u tot op steenworp afstand de gelegenheid om wilde dieren te bekijken.

Hwange National Park is beroemd om zijn “giant tuskers” zijnde de grote en oude olifant bulls met enorme slagtanden. Kuddes van soms meer dan 200 olifanten doen zich tegoed aan het voedsel en het water rondom en in het park terwijl ze migreren tussen Botswana en Zimbabwe.

Wandelsafari’s in Hwange zijn van oudsher geperfectioneerd. De professionele gidsen behoren tot de hoogst opgeleide en best gekwalificeerde in Afrika. Tijdens de wandelsafari’s op het grondgebied van zowel Ivory Lodge als Hwange worden de gidsen een metgezel met wie u alle geweldige ervaringen deelt. Dit is nog lang niet alles over het gebied rondom Ivory Lodge en de kansen op bijzondere ontmoetingen met de wilde dieren. Er is nog veel en veel meer te zien ….. Ook tijdens nachtelijke game drives bij Ivory Lodge.

Boek uw verblijf bij Ivory Safari Lodge bij Going Africa Safaris.

Ervaringen Tripadvisor

Foto's

Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin