Jacks Camp

Makgadikgadi NP

Jacks Camp, Makgadikgadi *****

Jacks Camp ligt in de Kalahari woestijn aan de rand van de grootste zoutpannen in de wereld, de Makgadikgadi Pans en is daarmee een traditioneel Desert Camp met een unieke atmosfeer.

U als gast krijgt hiermee een uniek inzicht in de geologie, archeologie en antropologie van dit gebied. De stijlvolle accommodatie bestaat uit tien ruime safari tenten. Elk van de safari tenten beschikt over en-suite faciliteiten, waaronder een binnen- en buitendouche.

Jacks Camp beschikt over een open eettent, een “thee tent” in Perzische stijl en een kleine bibliotheek als gemeenschappelijke ruimtes. Daarnaast treft u een indrukwekkende verzameling van lokale artefacten aan.

De activiteiten worden begeleid door ervaren gidsen in open en in speciaal gebouwde terreinwagens welke zijn aangepast aan de omstandigheden. Verder kunnen er wandelingen met een Bosjesman gemaakt worden en is er een bezoek aan Chapman’s baobab boom (een indrukwekkende reusachtige boom) mogelijk. Er waren u echter een paar mensen voor die ene bezoek hebben gebracht aan deze indrukwekkende Baobab. Zo gingen Livingstone, Selous en andere ontdekkingsreizigers u voor.

Als een bijzonder hoogtepunt is een bezoek aan de aan mensen gewende stokstaartjes mogelijk. Hier heeft u dus goede mogelijkheden om de stokstaartjes te fotograferen en heeft u de kans om deze levendige diertjes van dichtbij mee te maken.

Het Makgadikgadi gebied is onderhevig aan de invloed van de seizoenen met als gevolg dat de aangeboden activiteiten afhankelijk zijn van de weersomstandigheden. De zomerregens bedekken de vlaktes met een dun laagje warm water die tal van watervogels en flamingo’s trekt.

Na de regens die over het algemeen van december tot en met april vallen, zijn er een groot aantal gnoes, zebra’s en springbokken in de uitgestrekte graslanden die de zoutvlaktes omzomen. Dit trekt weer roofdieren aan.

Let op: Alle activiteiten zijn onderhevig aan seizoensgebonden veranderingen en weersomstandigheden en dus afhankelijk van de reistijd.

Boek uw verblijf bij Jacks Camp bij Going Africa Safaris

Ervaringen Tripadvisor

Video impressie

Foto's

Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin