Kaingo Camp, Zambia

South Luangwa National Park

Kaingo Camp, South Luangwa NP *****

Kaingo Camp

Kaingo betekent luipaard in de lokale Nyanja-taal. Deze benaming is passend omdat het kamp een lange geschiedenis heeft met deze ongelooflijke katachtigen. De naam zelf is ontstaan ​​door het vrouwelijke luipaard, Goldie, die Kaingo zo leuk vond, dat ze haar intrek nam in één van de chalets.

Kaingo is in 1992 gebouwd en is het vlaggenschip van Shenton Safaris. Het kamp beschikt over zes luxe chalets welke idyllisch langs de Luangwa-rivier zijn gelegen. Hoewel luxe, is Kaingo eenvoudig ontworpen om ervoor te zorgen dat u zich meteen thuis voelt in de bush en om u de kans te bieden om op safari te gaan op de manier zoals de familie Shenton dat ook deed. Een hoge kwaliteit dus welke zelf ook zo hebben ervaren.

Het gebied rond de Shenton Camps (Mwamba Bush Camp valt hier ook onder) is al meer dan zesentwintig jaar het domein van Derek Shenton.  Tijdens uw verblijf zult u alle verborgen hotspots voor wilde dieren kunnen ontdekken die dit ongelooflijke gebied te bieden heeft.

De game drive routes lopen van de fraaie Ebony Grove, langs de Luangwa-rivier en verder landinwaarts naar Lion Plains met onderweg ruime veranderingen in vegetatie.

De chalets zijn onderverdeeld in vijf standaard en één Deluxe familie unit. De chalets zijn en-suite en beschikken onder meer over kingsize bedden of twee aparte bedden, een klamboe, een privé terras aan de Luangwa-rivier, een binnen- en buitenbad douche, elektrische ventilatoren, oplaadstations, een souvenirshop en verlichting via 24/7 zonne-energie.

De gemeenschappelijke ruimte bestaat uit een bar- en restaurantruimte waar u gemeenschappelijk dineert. Privé dineren is ook mogelijk in de vorm van een brunch op uw privé terras of diner op uw eigen veranda en een bush-ontbijt of stranddiners.

Kaingo staat ook bekent om de hides vanwaar wildlife van dichtbij geobserveerd of gefotografeerd kan worden. Beroemde fotografen maken hier met hun studiegroepen graag ook gebruik van. Ook u kunt natuurlijk gebruik maken van de Hippo Hide en de Elephant Hide. Deze toegang wordt gedeeld Mwamba waar ook de Wild Dog Lagoon Hide, Carmine Hide en Mobile Hide zijn. Geweldige fotografische oppertuneties.

Tijdens uw verblijf bij Kaingo is er een geweldige kans om uit te slapen op het “Elephant Hide Star Bed”. Een ongelooflijk uitkijkplatform boven de Luangwa-rivier is dan voor een nacht uw privé boomhut.

De activiteiten bij Kaingo bestaan uit game drives (max. 4 gasten in een voertuig), wandelsafari’s en fotoshootsessies. Tegen een meerprijs zijn privé gamedrives beschikbaar.

Kaingo ligt op het noordelijke deel van South Luangwa National Park dat grenst aan de Nsefu-sector. Kaingo ligt op twee en een half uur rijden van Mfuwe International Airport.

Boek uw verblijf bij Kaingo Camp voordelig bij Going Africa Safaris.

Ervaringen Tripadvisor

Video impressie

 

Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin