Kaingu Safari Lodge, Zambia

Kafue National Park

Kaingu Safari Lodge, Kafue National Park ****

Kaingu Safari Lodge

Kaingu Safari Lodge is een intieme lodge met een absoluut schitterende ligging in een omgeving met rotsen en eilandjes in de rivier. De deskundige gidsen en een ongeëvenaarde verscheidenheid aan activiteiten afgestemd op individuele wensen maakt Kaingu een paradijs om te ontspannen en tot rust te komen.

Kuingu is “owner run” en er worden heerlijke gerechten geserveerd en een zorgzame service geleverd vanuit het oogpunt van eco- en sociale duurzaamheid.

Kaingu Safari Lodge ligt in een gebied van ongerepte wildernis, aan het meest spectaculaire deel van de Kafue-rivier, met een groot aantal kanalen, stroomversnellingen en eilanden en met toegang tot het afgelegen en weinig bezochte deel van Kafue National Park.

De lodge beschikt over zes tented chalets, één Finfoot safari-huis met één tweepersoonskamer en één tweepersoonssalon en tenslotte drie sleep-out Tonga-baskets. Elke rietgedekte tented chalet beschikt over en-suite badkamer en een buitendouche, koffie- en theefaciliteiten, een klamboe en een privé terras met uitzicht op de rivier. De honeymoon-chalet beschikt tevens over een dompelbad in de buitenlucht. De verlichting is op basis van zonne-energie.

De unieke sleep-outs (boomhutten) van Kaingu zijn eenvoudig gehouden om een fraaie natuurbelevenis te weerspiegelen. Ze zijn voorzien van comfortabel beddengoed met lichte dubbele matras, klamboe, bucket-basin en een ash-pit drum toilet.

Het centrale gedeelte van de lodge bestaat uit een bar- en eetgelegenheid en pluggen om op te laden. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van privé- of gehoste diners op uw eigen terras met uitzicht op de rivier. Verder kunnen er ook speciale eetgelegenheden georganiseerd worden op één van de eilandjes bij de stroomversnellingen.

Een cadeauwinkeltje met alle lokale en ‘Made in Zambia’ kunst en kunstnijverheid en een Puku hide completeren de gemeenschappelijke ruimtes.

Kaingu Safari Lodge biedt tal van activiteiten aan zoals; game drives, natuur- en rotswandelingen, kanotochten, rivier cruises, vissen en een bezoek aan een lokale boerderij en school. Voor de jonge avonturiers zijn er de sleepouts.

De lodge ligt op slechts één uur rijden van Chunga Airstrip of viereneenhalf uur rijden van Lusaka. Vanaf Livingstone is het zeven tot acht uur rijden. De aankomst bij de lodge is altijd spectaculair met een korte boottocht langs de eilandjes en granieten rotsblokken.

Boek uw verblijf bij Kaingu Safari Lodge voordelig bij Going Africa Safaris.

Ervaringen Tripadvisor

Video impressie

 

Foto's

Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin