Konkamoya Lodge, Zambia

Kafue National Park

Konkamoya Lodge, Kafue NP ***+

Konkamoya Lodge, Zambia

Konkamoya Lodge is, dankzij de unieke ligging aan de zuidelijke oevers van Lake Itezhi-Tezhi, één van de beste plekken om een start te maken met het ontdekken van het Kafue National Park.

Diep in Kafue National park is Konkamoya Lodge het enige kamp in de wijde omgeving. Geen last van andere auto’s en van andere lodges en geen drukte bij bijzondere sightings.

De kleinschaligheid van de lodge, met vier luxe rietgedekte safaritenten en maximaal acht gasten, biedt een exclusieve safarisetting. Het is meer bijzonder om andere toeristen tegen te komen, dan te genieten van prachtige wildlife sightings.

De rietgedekte safaritenten staan op houten platforms met uitzicht op het meer. De canvas tenten beschikken over een slaapkamer, een zitkamer en een en-suite badkamer met warm en koud stromend water.

Het centrale gedeelte Konkamoya concentreert zich op een paar grote Zambiaanse lapa’s. Deze traditionele structuren zijn gebouwd als gemeenschappelijke ontmoetingsplaatsen. Ze zijn aan de zijkanten open en bieden uitzicht op de met sterren bezaaide nachtelijke hemel en worden verwarmd door een kampvuur.

Konkamoya bezoekt u het best tijdens het droge seizoen van mei tot november. Dit is voor geheel Zambia de beste periode en is niet anders om het zuiden van Kafue National Park te bezoeken waar Konkamoya Lodge zich bevindt.

Regelmatig komen er honderden olifanten drinken aan de oevers van het meer. In een hechte familiegroepen clusteren ze zich als vrienden van alle leeftijden bij elkaar. De gigantische parade graast vredig zij aan zij.

De activiteiten bij Konkamoya Lodge bestaan uit game drives, waaronder ook zogenaamde night game drives, en wandelsafari’s. De gamedrives worden uitgevoerd door een gecertificeerde gids in een open en comfortabele vierwielvoertuig en bieden u de mogelijkheid om 4 van de Big 5 te zien, waaronder leeuwen, luipaarden, olifanten en buffels.

Er is ook een kans om andere speciale diersoorten te zien, zoals cheeta’s, wilde honden, aardvark en schubdieren. Maar eigenlijk hoeft u het kamp niet eens te verlaten om dieren in het wild te ontmoeten. Puku, Impala, Bush buck, Mongeese, Vervet Monkeys en olifanten zijn allemaal frequente bezoekers.

Een bezoek aan het nabijgelegen Olifantenweeshuis, van de David Sheperd Foundation, behoort ook tot de mogelijheden.

De lodge bereikt u via een transfer over de weg vanaf Lusaka of Livingstone. U dient rekening te houden met een transfertijd van ongeveer vijf uur.
Via een transfervlucht bereikt u Konkamoya Lodge sneller. Vanaf Lusaka vliegt u in ongeveer een uur naar Ngoma airstrip. Vanaf Livingstone vliegt u er ongeveer 90 minuten over. Ngoma Airstrip ligt op 30 minuten rijden van de lodge.

Wilt u weg van massa toerisme? Konkamoya Lodge is the place to be.

Boek uw verblijf bij Konkamoya Lodge voordelig bij Going Africa Safaris.

Ervaringen Tripadvisor

Video impressie

 

Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin