Kutali Camp, Zambia

Lower Zambezi National Park

Kutali Camp, Lower Zambezi NP ***+

Kutali Camp

Kutali Camp valt onder Tusk and Mane en is een “owner run” safaribedrijf en biedt net als Chula Island Camp een excellent avontuur in de natuur van Lower Zambezi National Park.

De eigenaren Kyle Branch en Luke Evans hebben allebei uitgebreide ervaring en kennis van zowel Zambia als het Lower Zambezi National Park en Luke en/of Kyle zullen aanwezig zijn om elke safari ter plekke te organiseren.

De primaire focus van een Tusk and Mane is de wildernis experience. Een ervaring die je meeneemt terug in de tijd naar die legendarische “Hemingway”-avonturen. Dit in een deel van Afrika die u weer in contact brengt met de natuur en uw zintuigen weer op gang zullen brengen. U bent van het begin tot het eind betrokken bij de natuur.

Tusk and Mane biedt momenteel flexibele safari’s aan tussen twee van hun fly-camps in het hart van Lower Zambezi National Park. Hoewel de kampen eenvoudig zijn, ontbreekt het u aan niets en kampeert u toch in luxe en stijl onder de fraaie sterrenhemel en nabij het kampvuur.

Het kamp is seizoensgebonden (mei t/m november) en is gelegen in het oostelijke deel van Lower Zambezi National Park op Kulefu eiland. Kulefu eiland is van het vasteland gescheiden door het Kulefu kanaal. Gelegen in een winter thorn Albidia bos direct aan de oevers van de Zambezi-rivier en op ongeveer een uur rijden vanaf Jeki Airstrip.

Kulefu (betekent “far away place”) beschikt over vijf open en-suite safaritenten welke zijn ontworpen om het meeste uit de Lower Zambezi omgeving te halen.

Het en-suite gedeelte bestaat uit een bucket shower, kaptafel met wastafel en een flushtoilet. De tent zelf is al een complete klamboe.

De gemeenschappelijke ruimte bestaat uit een centraal eetgedeelte (meestal om het kampvuur), een lounge en bar met uitzicht op de rivier. Het gehele kamp draait volledig op zonne-energie en beperkt daarmee de ecologische voetafdruk.

De activiteiten bestaan veelal uit een combinatie van game drives en wanadelsafari’s. Wanneer iets interessants is, gaat u de auto uit om de omgeving te ontdekken of sporen te volgen. Verder activiteiten zijn kanoën, bootsafari’s en vissen.

We adviseren om een verblijf bij beide camps te boeken. Zie onze Tusk and Man Experience.

Boek uw verblijf bij Kutali Camp voordelig bij Going Africa Safaris.

Ervaringen Tripadvisor

Video impressie

 

Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin