Kwara Camp 

Bezoek Kwando Kwara Camp met Going Africa Safaris

Kwara Camp, Kwara Concessie ****+

Kwara Camp ligt aan de rand van permanente waterstromen binnen een eigen consessie bij de wereldberoemde Okavango Delta en op de grens met Moremi GR in Botswana.

Door deze gunstige locatie van Kwara Camp kan er het hele jaar door een grote diversiteit aan activiteiten aangeboden worden. Daarbij kunt u denken aan bootcruises, mokorotrips, wandelsafari’s en game drives.

Dat Kwara Camp in een eigen consessie gebied ligt heeft enorme voordelen. Als enige heeft u samen met de andere bezoekers toegang tot het hele gebied. Verder mogen de game drives ook in de avond en nacht gemaakt worden en mag er off-road gereden worden. Een bezoek aan dit fraaie camp heeft dus veel voordelen ten opzichte van een bezoek aan een lodge of tented camp in een nationaal park. Maar dat zijn niet de enige voordelen.

De ligging bij de permanente wateren is een ander voordeel. Kwara Camp ligt in één van de weinige concession waar permanent water aanwezig is. Dit garandeert het hele jaar door een bezoek van dieren. In de regenperiode zal het aantal overigens wel iets lager zijn omdat er dan overal water te vinden is en dieren dus minder afhankelijk zijn van de permanente wateren bij Kwara Camp. De Kwara Concessie is 175.000 hectare groot. De transfers vinden plaats via kleine charter vliegtuigjes. In een aantal gevallen kan een transfer ook per boot plaats vinden wanneer een verblijf aansluit bij een verblijf in een andere lodge in het Xakanaxa gebied in Moremi GR.

De genoemde activiteiten hebben allen hun eigen aantrekkingkracht. Bij een bootcruise en mokoro trip zal het accent vooral bij nijlpaarden, krokodillen en het vogelleven liggen. Tijdens de game drives is er meer aandacht voor de grote (roof)dieren. Tijdens een wandelsafari komt het accent weer meer te liggen bij de flora. Kortom een bezoek aan Kwara Camp geeft u een totaal beeld van wat dit deel van Botswana in deze Kwara consessie te bieden heeft.

Bij aankomst krijgt u een gids toegewezen die u gedurende uw gehele verblijf zal begeleiden. Daarmee ontstaat er een band en weet de gids precies wat u al gezien heeft en waar uw interesses liggen.

Tijdens de game drives zit er een tracker voor op de auto die de gids helpt bij het volgen van gevonden sporen en het ontdekken van de dieren. De game drives worden gemaakt in een bijzonder toegeruste 4×4 voertuig welke helemaal open is waardoor u volledig betrokken bent bij de natuur. Bescherm u wel goed tegen de zon. De auto biedt plaats aan maximaal 6 personen. Tijdens uw verblijf bespreekt uw gids dagelijks het programma en zijn uw drankjes, maaltijden, alle activiteiten en de verzorging van uw wasgoed inbegrepen.

Boek uw verblijf bij Kwara Camp bij Going Africa Safaris.

 

Ervaringen Tripadvisor

Video impressie

Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin