Little Vundu camp

Mana Pools

Little Vundu Camp, Mana Pools ***

Little Vundu Camp ligt drie kilometer stroomopwaarts van Vundu Camp en is dus ook centraal gelegen binnen de grenzen van Mana Pools National Park, maar wel binnen een eigen klein afgeschermd gebied.

Little Vundu Camp is ontworpen voor mensen die niet in een lodge-achtige accommodatie willen verblijven, maar op zoek zijn naar de traditionele tented camp ervaring. Wat ons betreft eigenlijk ook wel de manier waarop je Mana PoolsMana Pools zou moeten beleven.

Het kamp wordt gescheiden door een kanaal. Een voetbrug verbind de kant waar de tenten staan met de kant waar de gemeenschappelijke ruimte staat. Vanuit deze gemeenschappelijke ruimte heeft u uitzicht op de Zambezi rivier welke op ongeveer 75 meter afstand ligt.

De tenten zijn eenvoudig en beschikken over twee aparte bedden. De bucket showers zijn en-suite in de open lucht en omgeven van een want van riet. Ook het toilet is en-suite.

De activiteiten zijn gelijk aan die van Vundu Camp. U start na het opstaan met een kopje koffie en een licht ontbijt voordat u in de Land Rover stap om op game drive te gaan.

Wanneer zich tijdens de game drive zich wat bijzonders laat zien, is het mogelijk om over te gaan naar een wandelsafari. Dit is het geval wanneer u bijvoorbeeld verse sporen van interessante dieren ziet. De sporen kunnen dan gevolgd worden waarbij het best eens om leeuwen, wilde honden, een grote kudde buffels of een aantal grote oude “bull”olifant gaat.

Na de ochtend activiteiten keert u terug naar het kamp voor de lunch en kunt u gebruik maken van een korte siësta. In de middag staat na een heerlijk kopje thee opnieuw een activiteit op het programma. Een kano-safari is mogelijk, maar ook een opnieuw een game drive of wandelsafari.

Kanovaren is zeker een hoogtepunt, omdat het een unieke activiteit is die andere parken niet kunnen bieden. U ziet de dieren dan vanuit een geheel ander perspectief. Ook is het mogelijk om er een hele dag op uit te trekken. U krijgt dan een lunchpakket mee.

Het diner wordt wanneer mogelijk genoten onder de sterren. In de regel wordt het kamp veel bezocht door dieren. Olifanten komen drinken en eten op het groene gras langs het kanaal waarna de kans groot is dat ze ook nog even een heerlijk modderbad nemen.

Maar ook wilde honden, luipaarden, leeuwen en hyena’s passeren het gebied regelmatig. Verder zijn er ook uitstekende vis mogelijkheden vanaf de oevers bij het kamp.

Boek uw verblijf bij Little Vundu Camp bij Going Africa Safaris.

Video Impressie

Foto's

Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin