Luambe Camp

Luambe National Park

Luambe Camp, Luambe NP ***+

Luambe Camp ligt in de noordelijke sector van South Luangwa National Park in het oosten van Zambia.

Hoewel Luambe Camp gecategoriseerd kan worden als zijnde in South Luangwa North, ligt het in werkelijkheid in het veel kleinere Luambe National Park.

Luamba NP ligt verder naar het noorden enroute naar North Luangwa NP, aan de oostelijke oever van de Luangwa rivier. In dit gebied is Luambe de enige accommodatie.

Deze accommodatie kent een buitengewoon goede prijs/kwaliteit verhouding. En beschikt over slechts vier grote Meru-tenten welke allemaal gelegen zijn langs de oever van de Luangwa rivier en daarmee mag het kamp, met maximaal 8 gasten, kleinschalig genoemd worden.

Betrek daarbij ook dat het kamp de enige accommodatie in het park is en u begrijpt dat een verblijf hier exclusief genoemd mag worden.

De activiteiten bestaan uit game drives (dag en nacht) en wandelsafari’s. Gelet op het feit dat dit park jaren in niet bezocht werd, waren de dieren nog niet erg gewend aan auto’s en omdat alleen Luambe hier game drives uitvoert, heeft dit wat tijd gevergd.

Maar het maakt de beleving ook optimaler om te weten dat je hier wat meer je best moet doen en wat meer geluk nodig hebt dan gemiddeld om (roof)dieren te spotten. Echter dit potentiële nadeel is met het jaar minder geworden. Er zit wild in overvloed en naast luipaarden, leeuwen en wilde honden zijn hier natuurlijk ook olifanten, nijlpaarden en ander wild te vinden.

Net als in andere delen van Zambia kunnen temperaturen in de maanden oktober en november hoog oplopen.

Boek uw verblijf bij Luambe Camp voordelig bij Going Africa Safaris.

Ervaringen Tripadvisor

Video impressie

 

Foto's

Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin