Machaba Camp, Botswana

Khwai concessie area bij Moremi GR

Machaba Camp, Khwai area - Moremi *****

Machaba Camp is een van de nieuwste tented camps in het Khwai/Moremi gebied in Botswana en ligt samen met wat andere accommodaties in het Khwai concessie gebied wat direct grenst aan Moremi Game Reserve. In dit geval houdt de privé concessie wel in dat ook andere accommodaties en bezoekers het gebied vrij kunnen bezoeken voor hun activiteiten. Dit in tegenstelling tot veel andere concessie gebiedenin Botswana. Maar het grote voordeel is wel dat er gericht off-road mag worden gereden en er de mogelijkheid is voor night game drives en wandelsafari’s.

Machaba is een top accommodatie en een camp wat we beslist aan kunnen raden en graag reizigers naar toe sturen. Geniet van het wildrijke gebied met de Khwai rivier, een van de uitlopers van de Okavango Delta, als levensader tussen Moremi GR en Khwai concessie. Machaba ligt precies aan deze levensader wat een fraai uitzicht oplevert. Het kleinschalige kamp beschikt over een klassieke 1950 stijl en beschikt over een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Machaba Camp ontleent haar naam aan de Sycamore fig tree ofwel wilde Vijgenboom c.q. Levensboom. De vruchten daarvan trekken seizoensgebonden veel dieren aan. Samen met de rivier dus ingrediënten om ook in het camp vaak dieren te kunnen zien.

Machaba camp beschikt over tien comfortabel ingerichte en ruime luxe en-suite tenten welke gelegen zijn langs de oever van Khwai rivier en veel privacy bieden. Aan de overkant van de rivier ligt meteen Moremi GR. Twee van de tien tenten zijn grotere bungalowtenten en geschikt voor families. Elke tent beschikt tevens over een buitendouche zodat u onder de sterren kunt douchen nadat u van een spannende activiteit terug komt en voordat u heerlijk gaat dineren. Verder beschikt elke tent over een eigen privé veranda.

De gemeenschappelijke ruimtes bij Machaba Camp ademen ook een relaxte sfeer uit met aandacht voor een luxe jaren 50 uitstraling. Zeer prettig en met het kampvuur tussen de rivier en de gemeenschappelijke ruimte. Het zwembad is gescheiden gelegen van de gemeenschappelijke ruimte waardoor ook hier de rust bewaart blijft.

De activiteiten bij Machaba Camp zijn inclusief en bestaan uit (night)gamedrives, mokoro excursies (afhankelijk van waterstanden) en seizoensafhankelijk ook wandelsafari’s.

Boek uw verblijf bij Machaba Camp bij Going Africa Safaris

Ervaringen Tripadvisor

Video impressie

Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin