Mapazi Camp, Zambia

South Luangwa National Park

Mapazi Camp, South Luangwa NP ****

Mapazi Camp

Mapazi Camp ligt in de afgelegen noordoostelijke hoek van South Luangwa National Park aan de oevers van de Luangwa rivier en op slechts vijf kilometer ten zuiden van waar Mupamadzi rivier en de Luangwa rivier samen komen.

Dit gebied is een ongerepte wildernis en er is geen netwerk van wegen om game drives te ondernemen behalve de toegang tot het kamp.

Surefoot Safaris is een door de eigenaars gerund safaribedrijf dat uitsluitend opereert vanuit hun tentenkamp “Mapazi”. Mapazi ligt genesteld onder de bomen aan de oevers van de Luangwa-rivier en biedt een authentieke Afrika-onder-canvas-ervaring waar het u niet aan essentiële gemakken ontbreekt.

Wandelend met Deb (vrouwelijke gids) verken je de ongerepte wildernis van Luangwa; groot wild volgen, magische vogels bekijken en enkele van de best bewaarde geheimen van de natuur blootleggen.

Het kamp bestaat uit drie walk-in safari tenten in Meru-stijl, elk met uitzicht op de rivier. Toegang tot de tenten is vanaf beide uiteinden waardoor er een briesje door de tent waait.

De tenten zijn voorzien van grote ramen van muskietengaas waardoor er ook vanuit de tent veel uitzicht is. Voor de tent is er een schaduwrijke veranda met zitje. Een goede nachtrust is verzekerd in de grote bedden met goede vering en comfortabele kussens.

De privé badruimte bestaat uit een flushtoilet, douche en wastafel met warm en koud stromend water, geplaatst net naast de tent en met een eigen rivierzicht.

De gemeenschappelijke ruimte is het middelpunt van Mapazi en is een canvas Chitenje (mess tent). De tent met open zijkanten is zorgvuldig gemonteerd rond de enorme takken van een majestueuze Sausage Tree om een verkoelende ​​coole bar en comfortabele lounge te creëren.

‘s-Ochtends wordt er, tijdens zonsopkomst, koffie en een licht ontbijt geserveerd aan de oevers van de Luangwa-rivier. De brunch of vroege lunch wordt geserveerd in de schaduw van de Sausage Tree.

Voor vertrek van de middag activiteit komt iedereen samen bij het Chitenje voor een kopje thee voordat de middagwandeling vertrekt. Het diner is in het Chitenje, bij het kampvuur of aan de oevers van de Luangwa onder de sterren.

Vanuit Mapazi worden door Surefoot Safaris alleen exclusieve wandelsafari’s georganiseerd.

De geschatte reistijd van Mfuwe Airport naar Mapazi met de auto is ongeveer 4 uur. We raden aan om een ​​verblijf in Mapazi te combineren met ten minste 2 andere kampen in South Luangwa. Een start met een kamp in het meer centrale gedeelte en eindigend met een ander kamp in het noorden.

Boek uw verblijf bij Mapazi Camp voordelig bij Going Africa Safaris.

Ervaringen Tripadvisor

Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin