Moremi Crossing, Botswana

Okavango Delta

Moremi Crossing, Okavango Delta ***

Moremi Crossing ligt op een eiland genaamd Ntswi. Ntswi ligt aan de zuidelijke punt van Chief’s Island. Bij het vliegen naar Moremi Crossing over de Delta worden de talrijke slingerende waterwegen en de kleur contrasten, waar het droge land en de Okavango Delta samen komen, duidelijk zichtbaar.

De kanalen rond deze middenklasse accommodatie bieden u als gast een prachtig uitzicht over de wetlands van Moremi met graslanden, bossen en de verspreide eilanden met palmbomen. De accommodatie bestaat uit 16 klassieke en-suite safari tenten. Elke safari tent is uitgerust met een eigen houten terras dat een betoverend uitzicht op de Boro Rivier en Chief’s Island biedt. De safari tenten zijn in de zogenaamde Meru-stijl en zijn zeer ruim en voorzien van en-suite badkamer met douche en toilet.

De gemeenschappelijk ruimte bestaat uit een open dek, waar u van een prachtig uitzicht op het omliggende landschap kunt genieten. De halve maanvormige sectie van het hoofdgebouw is verdeeld in verschillende niveaus en zorgt voor een ruimtelijk gevoel. Het dak boven de eetkamer, bar en lounge is rietgedekt. Verschillende kleine, gezellige lounges bieden comfort en privacy en de vele bomen zorgen, vooral rond het zwembad, voor voldoende schaduw. De elektriciteit wordt aangedreven door zonne-energie en biedt 24 uur per dag elektriciteit en verlichting.

Wanneer de waterwegen Moremi Crossing omarmen, biedt het de gasten een buitengewoon goed inzicht in de diverse dieren en vogels van de Okavango Delta. Het laatste deel van de transfer naar Moremi Crossing is per mokoro (traditionele kano’s van) of een motorboot.

De activiteiten bij Moremi Crossing zijn onder andere mokoro excursies, wandelsafari’s, tochten per motorboot voor de zonsondergang en wanneer u wilt kunt u op een van de nabijgelegen eilanden overnachten. Al deze activiteiten bij Moremi Crossing bieden u de mogelijkheid de Okavango Delta en de wilde dieren vanuit een heel ander perspectief te ervaren.

Op Chiefs Island heeft u de mogelijkheid om een verscheidenheid aan dieren van dichtbij te zien. Leeuwen, luipaarden, wilde honden, olifanten, giraffen, zebra’s, buffels en antilopen kunnen er regelmatig worden waargenomen.

Bij Moremi Crossing is het ook mogelijk om een nacht te fly-campen op een van de eilanden of op Chiefs Island. U maakt dan een ongeveer drie uur durende bush walk naar de plek waar u overnacht. Na aankomst wordt uw diner gemaakt op een kampvuur en u slaapt in een kleine tent midden in de bush.

Boek uw verblijf bij Moremi Crossing bij Going Africa Safaris.

Ervaringen Tripadvisor

Video impressie

Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin