Musekese Camp, Zambia

Kafue National Park

Musekese Camp, Kafue NP ***

Musekese Camp is vernoemd naar de lokale monkey-bread tree ofwel apenbroodboom.

Musekese is een seizoensgebonden camp en is geopend van mei tot en met november.
Het kleinschalige camp heeft de uitstraling van een bush camp en gaat prachtig op in de omgeving van het centrale gedeelte van Kafue National Park.

Gelegen op een unieke plek op een heuvel beschikt Musekese over een fraai uitzicht op de voorgelegen moeraslanden en de Kafue rivier.

Het kamp wordt gerund door de eigenaren Phil en Tyrone. Mannen naar ons hart en met oog voor de echte bushbeleving en natuurbehoud. Het feit dat Musekese zich in deze uithoek van Kafue NP heeft gevestigd, heeft het “poachen” enorm teruggedrongen met hulp van de lokale bevolking.

Phil en Tyrone zijn in deze regio eerst begonnen met wandelsafari’s en het uitzetten van “camera traps” om zo een goed beeld te krijgen van de omgeving en de mogelijkheden.

Dit heeft geresulteerd in Musekese Camp dat met maar 4 rietgedekte chalets zo min mogelijk impact heeft op dit fraaie en rustige deel van het park. De chalets beschikken over passende “open-air” en-suite bucket-shower en toilet. De gemeenschappelijke ruimte, met uitzicht over het moerasgebied, biedt de nodige schaduw en relaxmogelijkheden onder het genot van een drankje of een boek uit de bibliotheek.

Activiteiten bestaan uit game drives, wandelsafari’s en bootsafari’s op de Kafue Rivier. Luipaarden en leeuwen zijn regelmatige bezoekers van de schaduwrijke oevers.

Een verblijf bij Musekese is een unieke ervaring, met een andere beleving dan bij veel andere camps en lodges. De “remoteness” van Musekese en de onlosmakelijke gedrevenheid van Phil en Tyrone spelen hierbij een belangrijke rol.

Musekese Camp is een eenvoudige bush camp met, wat ons betreft, een vijfsterrenbeleving.

Boek uw verblijf bij Musekese Camp voordelig bij Going Africa Safaris.

 

Ervaringen Tripadvisor

Video impressie

 

Foto's

Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin