Mwaleshi Bush Camp

North Luangwa National Park

Mwaleshi Bush Camp, North Luangwa NP ****

Mwaleshi Bush Camp is een raadselachtige bush camp van waaruit wandelsafari’s gemaakt worden en kan maximaal 6 tot 8 gasten ontvangen.

Mwaleshi ligt prachtig in de bocht van de Mwaleshi rivier op ongeveer 10 kilometer boven de vertakking met de Luangwa rivier. Daarmee ligt Het kamp op een van de meest rustige gebieden qua toerisme en geniet u in alle rust van de prachtige natuur de contrasten die u hier kunt aantreffen. Een plek waar u ziel wordt verrijkt en uw zintuigen weer worden aangesproken.

Het observeren van hyena’s die een puku opjagen voor het kamp of het te voet benaderen van grote kuddes buffels en de endemische Cookson’s wildebeest, zijn enkele van de ervaringen die bij Mwaleshi niet tot de bijzonderheden behoren.

Mwaleshi Bush Camp is een seizoensgebonden accommodatie in North Luangwa NP die bestaat uit eenvoudige doch comfortabele chalets die elke jaar weer opnieuw worden opgebouwd uit natuurlijke materialen.

Elk chalet beschikt over lantaarns welke gevoed worden door zonne-energie en over een en-suite badkamer met toilet en bucket shower met warm water. De gemeenschappelijke ruimtes bestaan uit eenvoudige zithoek en eethoek onder rieten dak en met een prachtig uitzicht over de rivier.

De geleiding is in handen van een klein enthousiast team van medewerkers die een grote passie en kennis van het gebied hebben en deze graag delen hun gasten.

De activiteiten richten zich uitsluitend op wandelsafari’s die per wandeling over het algemeen 3 tot 4 uur duren. U loopt dan in een rustig tempo over een over het algemeen vlak terrein met af en toe een kleine klim.

Regelmatig wordt een bezoek aan Mwaleshi Falls in de wandeling opgenomen. De wandelsafari’s worden begeleid door de manager van Mwaleshi die tevens een gewapend ranger is. Een dagtocht naar de Mwaleshi Falls wordt door gasten als een hoogtepunt van het verblijf in Zambia gerekend. Een verblijf van minimaal drie nachten wordt aanbevolen.

Boek uw verblijf bij Mwaleshi Bush Camp voordelig bij Going Africa Safaris.

Ervaringen Tripadvisor

Video impressie

 

 

 

Foto's

Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin