Mwamba Bush Camp

South Luangwa National Park

Mwamba Bush Camp, South Luangwa NP ****

Mwamba Bush Camp valt samen met Kaingo Camp onder Shenton Safaris.

Met een ligging aan de Mwamba rivier ligt Mwamba Bush Camp verscholen onder het groenblijvende dak van Ebbenbomen en met uitzicht op de omliggende bush en de Mwamba rivier. De Mwamba rivier is een zijtak van de Luangwa rivier en Mwamba ligt daarmee erg afgelegen in South Luangwa NP. Vanaf Kaingo bereikt u Mwamba via een 3 uur durende bush-walk of per auto in 20 minuten.

Het kamp bestaat uit slechts 4 chalets en biedt daarnaast aan maximaal 8 gasten plaats. Het kamp wordt jaarlijks opnieuw opgebouwd en bestaat uit natuurlijke materialen zoals riet en hout.

Is het verblijf in een bush camp al een unieke ervaring, vanuit uw chalet heeft u via een opening in het dak (voorzien van muskietengaas) uitzicht op de sterrenhemel. De drie chalets beschikken verder over grote en-suite buitenbadkamers voorzien van een bucket shower en toilet.

Bij Mwamba worden naast wandelsafari’s ook game drives (dag en nacht) aangeboden. Tussen deze activiteiten door bieden de fantastisch gelegen hides u de mogelijkheid om midden op de dag van dichtbij en vanuit een perfecte hoek de (dorstige) dieren te fotograferen en/of te filmen.

Zo beschikt Mwamba Bush Camp over verschillende hides waarvan enkele seizoensgebonden (sg) zijn.
Zo zijn er de;
# Elphant hide,
# Hippo hide,
# Carmine Bee-Eater hide (sg),
# Waterhole hide
# Mobile hide (sg).
De hides bieden u volledige bescherming terwijl u in de directe omgeving van de dieren bent.

Verder is er de beschikking over een doordacht evenwicht tussen natuurlijke eenvoud en essentieel comfort. Elektriciteit wordt voorlopig voorzien door zonne-energie. Er is dus geen storende geluid van een generator waardoor de geluiden van de bush u niet hoeven te ontgaan.

De maaltijden zijn van dezelfde hoge standaard als bij Kaingo en worden genoten in de in bush-stijl ingerichte eet- en barruimte of ‘chitenge’ in de schaduw van de enorme ebbenbomen.

Mwamba is een typisch bush camp waar luxe ondergeschikt is aan de bushbeleving. Maar het geheel aan service, sfeer en beleving maken het geheel toch tot een luxe accommodatie waar het intieme verblijf in de bush centraal staat.

Vanwege de kleinschaligheid en de populariteit is Mwamba voor de maanden september/oktober vaak al een jaar van tevoren volgeboekt.

Boek uw verblijf bij Mwamba Bush Camp voordelig bij Going Africa Safaris.

Ervaringen Tripadvisor

Video impressie

 

Foto's

Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin