Nanzhila Lake Camp, Zambia

Kafue National Park

Nanzhila Lake Camp, Kafue NP ***

Nanzhila Lake Camp

Nanzhila Lake Camp is het nieuwe kamp van Nanzhila Safaris en vormt een perfecte aanvulling op de Nanzhila Plains Camp ervaring. De focus van Lake Camp ligt op het zoeken van de wilde dieren in het zuiden van Kafue National Park rond het Itezhi-tezhi-meer.

Hier komen de grote herbivoren zoals olifanten, buffels en nijlpaarden meer voor dan op de vlaktes en komt de ongelooflijke diversiteit en variëteit waar Nanzhila bekend om staat gewoon groter met de combinatie van beide kampen.

Naast de verscheidenheid aan dieren zorgen ook de open uiterwaarden en kustlijnen rond het Itezhi-tezhi-meer voor een verbluffende natuurbelevenis.

Het kamp kijkt uit over de Musa rivier en de kustlijn van het Itezhi-tezhi-meer. De locatie van Lake Camp is zeer afgelegen in een uitstekend gebied om op zoek te gaan naar de wilde dieren in het zuidelijk deel van Kafue National Park.

Lake Camp ligt ook zeer goed gepositioneerd tussen het gebied van Nanzhila Plains en het meer centraal gelegen gebied waar accommodaties zoals Kaingu, Mukambi en Ila liggen. Perfecte combinatie mogelijkheden dus.

Nanzhila Lake Camp kan met maar 3 safari tenten kleinschalig genoemd worden.

De kamers beschikken over onder meer een en-suite badkamer met toilet en warm water, klamboes en een ruime veranda.

De gemeenschappelijke ruimte bestaat uit een bar en gemeenschappelijke eetzaal. Ook zijn er speciale eetgelegenheden in de buitenlucht voor een bushdiner of een ontbijt aan de oever van het meer.

De activiteiten bestaan uit game drives, bootsafari’s, wandelsafari’s en er is de mogelijkheid om te vissen. Verder is er ook de mogelijkheid om tegen een toeslag een bezoek aan een olifantenweeshuis te organiseren.

Er zijn diverse transfer mogelijkheden om Lake Camp te bereiken. Over de weg rijdt u via een georganiseerde transfer vanaf Livingstone in ongeveer 5 uur naar Lake Camp.
Vanaf Lusaka moet u met een reistijd van ongeveer 4,5 uur rekening houden naar Musa Gate. Daarna is het nog 30 kilometer.
De transfertijd tussen beide Nanzhila kampen bedraagt ongeveer 3 uur (90 kilometer).

Natuurlijk is het ook mogelijk dat u via een transfervlucht vanaf Livingstone of Lusaka naar Lake Camp vliegt.

Boek Nanzhila Lake Camp bij Going Africa Safaris.

Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin