Nogatsaa Pans Lodge

Chobe National Park

Nogatsaa Pans Lodge, Chobe NP ****

Nogatsaa Pans Lodge ligt in een nauwelijks bezocht deel van Chobe National Park op ongeveer 80 kilometer ten zuiden van Chobe river front.

De lodge is in de loop van 2017 geopend en ligt in een gebied dat zich kenmerkt door een aaneenschakeling van waterholes die zich in de loop van het regenseizoen vullen met water.
Tijdens het droge seizoen wordt er bij enkele aangelegde waterholes water gepompt. Dit heeft een enorme aantrekkingskracht op grote kuddes olifanten en andere wilde dieren. Een aantal waterholes beschikken ook over een platform van waar dieren van dichtbij bekeken kunnen worden.

Zelf hebben we in 2002 en 2015 dit gebied al bezocht en hebben we gezien hoeveel olifanten hier leven. Toeval wil dat de lodge is gelegen onder de boom waar wij destijds avontuurlijk gekampeerd hebben.

Er is de beschikking over 12 ruime en luxe safari tenten. Twee daarvan zijn familietenten. Vanuit de kamers en de gemeenschappelijke ruimte is er uitzicht op Kwikamba Pan.
Elke luxe tent beschikt over en-suite faciliteiten met een eigen terras met uitzicht op de pan.  De familietenten beschikken tevens over een lounge en de twee slaapkamers worden verbonden door de en-suite badkamer.

De lodge draait volledig op zonenergie waardoor er nauwelijks impact is op de omgeving. De gemeenschappelijke ruimtes bestaan uit een lounge, bar/eetruimte, een souvenirwinkel en een kleine bibliotheek. Tevens is er een zwembad en boma.

De activiteiten bestaan uit game drives, het spotten van vogels en sterrenkijken. Tevens is er de mogelijkheid voor een privé diner en een sundowner drive. De lodge ligt zo afgelegen in Chobe National Park dat u nauwelijks andere auto’s tegen zul komen,

Boek uw verblijf bij Nogatsaa Pans Lodge bij Going Africa Safaris.

Ervaringen Tripadvisor

Video impressie

Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin