Ntemwa Busanga Camp, Zambia

Kafue National Park

Ntemwa Busanga Camp, Kafue National Park ***

Ntemwa Busanga Camp

Ntemwa Busanga Camp is een klein en intiem seizoensgebonden bushcamp van Jeffery & McKeith Safaris, één van de laatst overgebleven “owner run” accommodaties in Zambia.

Ntemwa Busanga ligt in een afgelegen sector in het zuidelijke deel van de beroemde Busanga Plains. Busanga Plains ligt in het noordwestelijke deel van Kafue National Park.

Dit kleine rietgedekte bush-camp is slechts 4 maanden per jaar geopend en kijkt uit over de uitgestrekte graslanden en de veel voorkomende wilde dieren die er leven. Zo zijn gnoes, roan en puku veelal vanaf het verhoogde terras van de gemeenschappelijke ruimte te bewonderen.

De vier open chalets met rieten daken staan verborgen onder de schaduwrijke bomen met uitzicht op Busanga. De chalets beschikken over onder meer; en-suite badkamers met flush toilet en bucket shower.

De verlichting in de slaapkamer en badkamer komt door middel van zonne-energie tot stand.

De gemeenschappelijke ruimte beschikt over een verhoogd terras met uitzicht op de lagune en beschikt over een kleine bar voor een drankje. Verder staan er op de begaande grond comfortabele banken en tafels onder een canvas dak wat de nodige schaduw biedt.

In de buurt van de gemeenschappelijke ruimte zijn ook een gastentoilet en wastafel beschikbaar. De verlichting rond het kamp wordt voorzien door klassieke Afrikaanse petroleumlampen wat een aparte typische Afrikaanse sfeer uitstraalt.

Het Busanga gebied beschikt over een uitzonderlijk en gevarieerd bestand aan wilde dieren. De uitgestrektheid van het gebied maakt game drives de best passende activiteit en is de enige manier om zoveel mogelijk te zien! Voor vogelaars zijn er ook op vogels gerichte wandelingen rond het kamp.

Ntemwa-Busanga is over de weg bereikbaar vanuit de Kafue (ongeveer 3 uur gamedrive van Musekese) of met een transfervlucht naar Busanga Airstrip (ongeveer 45 minuten van het kamp).

Boek uw verblijf bij Ntemwa Busanga Camp voordelig bij Going Africa Safaris.

Ervaringen Tripadvisor

Foto's

Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin