Nxai Pan Camp

Nxai Pan NP

Nxai Pan Camp, Nxai Pan NP ****+

Nxai Pan Camp is een camp van Kwando safaris en ligt in Nxai Pan National Park ten noorden van de weg van Maun naar Nata. Ten zuiden van de weg ligt Makgadikgadi Pans National Park.

Het uitgestrekte gebied van de Makgadikgadi zoutpannen is het laatste overblijfsel van het prehistorische meer. Vandaag wordt Makgadikgadi Pans als een van de laatste ongerepte gebieden van Afrika gezien. Beroemde wetenschappers en ontdekkingsreizigers als David Livingstone, James Chapman en Thomas Baines kwam lang geleden naar dit bijzondere gebied in Afrika.

Nxai Pan Camp ligt aan de rand van een bos en beschikt over 8 kamers (inclusief een familiekamer). Alle kamers zijn uitgerust met en-suite badkamers en hebben een isolerende rieten daken die koele kamertemperaturen in de zomer en warmte in de winter bieden.

De gemeenschappelijke ruimte bestaat uit een eethoek, een lounge en een observatiedek. Verder is er de beschikking over een zwembad, een kleine leeshoek en een souvenirwinkel.

Nxai Pan Camp past perfect in zijn omgeving en het hele kamp maakt gebruik van zonne-energie. Nxai Pan NPNxai Pan NP staat bekend om zijn grote kuddes springbokken.

Tijdens de eerste regens trekken veel gemsbokken, olifanten en zebra’s naar dit gebied. Daarnaast geven de geboortes van hun baby’s, tijdens deze periode, al snel een uitbreiding te zien van het aantal dieren naar duizenden dieren. Een onvergetelijke ervaring. De grote kuddes trekken veel roofdieren zoals leeuwen, cheeta’s, jakhalzen, hyena, de met uitsterven bedreigde wilde hond en de mysterieuze luipaard aan.

De activiteiten zijn onder andere game drives in een open safari-auto, wandelsafari’s en een bezoek aan de Baines Baobabs. Nxai Pan is een ecologisch kwetsbare gebied. Dat is de reden waarom het rijden in het donker en het off-road rijden niet is toegestaan.

Boek uw verblijf bij Nxai Pan Camp bij Going Africa Safaris

Ervaringen Tripadvisor

Video impressie

Foto's

Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin