Old Mondoro, Zambia

Lower Zambezi National Park

Old Mondoro, Lower Zambezi NP ****+

Old Mondoro

Old Mondoro haar eigenaren en beheerders zijn de familie Cumings, bekend en met een reputatie vanuit het zusterkamp Chiawa Camp. Het concept van Old Mondoro is eenvoudig, gasten een authentieke, intieme safari bieden die zich concentreert op de natuur en een bush-ervaring zonder in te leveren op comfort of service.

Na drie bezoeken kunnen we bevestigen dat ze daar zeer goed in slagen.

Het kamp is één van de meest afgelegen kampen in het Lower Zambezi National Park en ligt onder een torenhoge luifel van Winterthorn bomen aan de oevers van de Zambezi-rivier met uitzicht over diens spectaculaire uiterwaarden.

Van de vijf canvas rietgedekte chalets is er één een familiekamer met twee slaapkamers en gelegen het dichts bij het centrale gedeelte van het kamp. Alle kamers beschikken over onder meer een: privé terras met vrijwel constant uitzicht op dieren in het wild, en-suite toilet en wastafel, een buitendouche en bad, een ventilator en een persoonlijke kluis.

De gemeenschappelijke ruimtes bestaan uit een open lounge, bar en vuurplaats allemaal met uitzicht op de rivier. Het diner wordt bijgezeten door de kamp manager en/of de gidsen.

Er kan zowel een privé diners als bush diners georganiseerd worden.

De activiteiten bestaan uit wandelsafari’s, game drives overdag en ‘s-avonds, kanoën, bootsafari’s en catch & release vissen. Voor deze is een extra visvergunningen en een privégids nodig. De safari activiteiten worden zoveel mogelijk privé ondernomen en worden begeleid door een stel gidsen dat tot twee keer toe als “Best Guiding Team’ in Afrika is gewaardeerd.

Vanuit Lusaka vliegt u in ongeveer dertig minuten naar Jeki Airstrip waarna in via een game drive route in ongeveer dertig minuten het kamp bereikt.

Boek uw verblijf bij Old Mondoro voordelig bij Going Africa Safaris.

Ervaringen tripadvisor

Video impressie

 

Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin