Planet Baobab

Makgadikgadi gebied

Planet Baobab, Makgadikgadi **+

Planet Baobab ligt dichtbij het dorpje Gweta. Gweta wordt ook wel liefkozend “De locatie van de opgeroepen kikkers” genoemd en ligt aan de weg van Maun naar Nata.

De ligging in de schaduw van enorme baobab bomen biedt de accommodatie een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van de Makgadikgadi Pans. Planet Baobab combineert stijl met comfort zonder af te wijken van haar Afrikaanse spreekwoordelijke wortels.

De accommodatie varieert van traditionele Bushman hutten (gras) tot majestueuze lemen Kalanga hutten waarvan de en-suite badkamer is versierd met mooie patronen. Voor kampeerders met een eigen tent heeft de accommodatie ook plaats op een schaduwrijke camping.

Er wordt een selectie van begeleide activiteiten aangeboden. Zo zijn er wandelingen en quad bike tochten op de droge zoutpannen. Tijdens deze excursies kunt interessante feiten te weten komen over de geologische oorsprong van de pannen welke ooit een grote binnenzee was. Of volg het door olifanten aangelegde pad met palmen. De olifanten droppings hebben gedurende de tijd een erfenis nagelaten in de vorm van een aanplant van palmen.

Ook kunt u een bezoek brengen aan een meerkatten kolonie die gewend is aan de aanwezigheid van mensen. U kunt van dichtbij genieten van het dagelijkse leven van de meerkatten familie.

Ntwetwe Pan en Suwa Pan, vormen samen met een aantal kleinere zoutpannen het systeem van de grote Makgadikgadi Pans. De pannen zijn overblijfselen van het eens zo enorme Lake Makgadikgadi wat met 80.000 vierkante kilometer groot en 30 meter diep een van de grootste meren in Afrika was.

Tijdens het droge seizoen hebben de zoutpannen het aangezicht van een spectaculair maanlandschap, in het regenseizoen wordt dit afgewisseld met groene grasvlakten waar dan enorme kuddes gnoes en zebra’s migreren. Let op: Alle activiteiten zijn onderhevig aan seizoensgebonden veranderingen en weersomstandigheden en dus afhankelijk van de reistijd.

Boek uw verblijf bij Planet Baobab bij Going Africa Safaris

Ervaringen Tripadvisor

Foto's

Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin