Rhino Safari Camp

Elephant point, Lake Kariba, Matusadona NP

Rhino Safari Camp, Lake Kariba, Matusadona NP ***

Rhino Safari Camp ligt aan de oevers van Lake Kariba en in het Matusadona National Park en light daarmee in een afgelegen wildernis welke is aangewezen als Intensive Protection Zone voor een kleine doch succesvolle populatie van de bedreigde zwarte neushoorns.

Alle zes kamers van Rhino Safari Camp beschikken over twee eenpersoonsbedden welke ook eenvoudig tegen elkaar te plaatsen zijn. De kamers liggen in de Jesse bush en hebben een ligging langs de oevers van Lake Kariba. De kamers liggen verhoogd op een houten platform en hebben een rieten dak. De open constructie zorgt voor een natuurlijke ventilatie waarbij de kopse kanten van de kamer wel dichtgemaakt kunnen worden wanneer nodig. Verder zijn de kamers voorzien van een kledingkast, zithoek en een kaptafel.

Op een iets lager niveau is een privé openlucht douche, flush toilet en wastafel aanwezig. Het kamp beschikt niet over conventionele elektriciteit en is toegankelijk per speedboot vanaf de nabijgelegen Rokari airstrip. De transfertijd is ongeveer veertig minuten.

Bij de ingang is de gemeenschappelijke ruimte welke uit twee verdiepingen bestaat. Ook hier komt de open constructie terug. Er wordt gegeten en u kunt er relaxen. Een discrete bar, buffet eethoek en een zithoek completeren de gemeenschappelijk ruimte. Thee, koffie en andere dranken zijn de hele dag beschikbaar voor de gasten. Wanneer het weer het toelaat wordt het diner buiten onder de sterren geserveerd.

De game drives worden uitgevoerd door professionele gidsen die er zijn om uw kennis en waardering van de dieren, de bomen, planten, insecten, geschiedenis en geografie van dit wildlife gebied te verbeteren. Tussen de activiteiten door is er ook genoeg tijd om te ontspannen en om tot rust komen. Geniet in uw kamer van de rust en stilte van de Afrikaanse bush en het meer voor u.

Tot de activiteiten behoren game drives, boot cruises, vissen (exclusief fees) en korte wandelsafari’s welke vaak tijdens een game drive plaats vinden.

Het leefgebied is leefgebied van de Big 5 zijnde de (zwarte) neushoorn, olifant , leeuw, luipaard en buffel.

Boek uw verblijf bij Rhino Safari Camp bij Going Africa Safaris.

Ervaringen Tripadvisor

Video Impressie

Foto's

Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin