Ruckomechi Camp

Mana Pools

Ruckomechi Camp, Mana Pools *****

Ruckomechi Camp ligt aan de westelijke grens van het Mana Pools National Park aan de oevers van de Zambezi en ligt in de schaduw van een groot Acacia en Mahonie bos en met een prachtig uitzicht op de bergen van de Great Rift Valley aan de andere kant van de rivier in Zambia.

Ruckomechi Camp beschikt over tien ruime en luxe en-suite tented units, waaronder een bruidssuite. Alle luxe tenten bieden uitzicht op de Zambezi rivier en de Great Rift Valley. Een binnen- en buitendouche zijn in elke tent aanwezig en wilt u helemaal romantisch de dag afsluiten, dan is er op een afgelegen plek ook een outdoor bad. Geniet onder het genot van een heerlijk glas wijn en omgeven door olielampjes van de steeds donker wordende omgeving en van uw eigen sun-downer.

De main areas bestaan uit een eetkamer, bar, bibliotheek en lounge welke met houten wandelpaden met elkaar zijn verbonden en hebben een centrale ligging in het camp. Verder beschikt Ruckomechi over een apart dek met zwembad om te relaxen en te zonnebaden.

Ruckomechi Camp is zo milieuvriendelijk mogelijk en voor elke tent wordt warm water en verlichting geleverd door zonne-energie. Het gebied staat bekend om de grote aantallen olifanten, buffels, nijlpaarden en elanden. Vooral in de winter, wanneer de dieren zich concentreren langs de rivier.

Roofdieren zoals leeuwen, luipaarden en wilde honden zijn ook allemaal te vinden in het gebied. Ook het vogelleven is uitstekend te noemen. In het bijzonder de Collared Palm-Thrush, de Racket-tailed Roller, de Purple-banded Sunbird en de Black-throated Wattle-Eyes zijn langs de rivier en het Mopane bos te vinden.

De activiteiten zijn onder andere game drives in open 4×4 voertuigen en dieren spotten op gemotoriseerde ponton boten, tijdens wandelsafari’s en kano safari’s.

Boek uw verblijf bij Ruckomechi Camp in Mana Pools bij Going Africa Safaris.

Ervaringen Tripadvisor

Video Impressie

Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin