Saadani Safari Lodge

Waar strand en bush elkaar ontmoeten

Saadani Safari Lodge, Saadani National Park ****

Saadani Safari Lodge ligt centraal aan de oostkant van Saadani National Park aan de oostkust van Tanzania en ter hoogte van Zanzibar. Daarmee heeft Saadani Safari Lodge een uitzonderlijke en unieke ligging en dat maar 100 kilometer boven Dar es Salaam.
Saadani Safari Lodge is de enige lodge met een ligging in het prachtige nationale park en gelijktijdig aan een fraai strand gelegen. Saadani is wat ons betreft een ultieme (eind)bestemming voor uw safari in Tanzania. In een paar woorden samengevat is Saadani Safari Lodge een combinatie van wildlife, natuur, avontuur, zon, zee en strand. Waar anders dan bij Saadani Safari Lodge heeft u de unieke kans om olifanten op het strand te zien en een nijlpaard zo dicht bij zee in de Wami rivier te zien. Regelmatig zijn in de vroege ochtend sporen van wilde dieren inclusief roofdieren te vinden.

Saadani Safari LodgeSaadani Safari LodgeSaadani Safari Lodge

Accommodatie
Saadani Safari Lodge heeft 14 beach banda’s. Een banda is een rieten overkapping op houten palen, waaronder een comfortabel appartement is gesitueerd. De ligging is hoog op het strand, in de schaduw van casuarinabomen. Er zijn: 6 Classic Double, 3 Classic Twin, 5 Maridadi (superior) suites (waarvan er twee samengevoegd kunnen worden tot een familieappartement). Alle banda’s van Saadani Safari Lodge hebben een ligging tussen het strand en de aangrenzende bush met uitzicht op de oceaan.
De Banda’s zijn allen comfortabel ingericht en voorzien van een hemelbed en en-suite faciliteiten. De privé veranda’s van iedere banda hebben de beschikking over een zitje vanwaar u romantisch kunt genieten van de ondergaande zon. Wilt u onder de sterrenhemel slapen, dan kan dat op het Saadani “Al Fresco” bed waarover elke banda beschikt.
De 15e kamer van Saadani Safari Lodge is de Siri “honeymoon” suite met eigen zwembad, buiten douche en privé strand. De Siri suite bereikt u via een eigen loopbrug en heeft uitzicht op de bush en de oceaan. Een privé butler staat tot uw beschikking en verzorgt uw maaltijden.
Ook het restaurant van Saadani Safari Lodge heeft uitzicht op zee. Hier kunt u genieten van uw ontbijt, lunch of diner of lekker van een drankje genieten. Het zal u niet verbazen dat de keuken van Saadani Safari Lodge gespecialiseerd in wat de zee te bieden heeft.
Saadani Safari Lodge beschikt verder over een Mkadi Coffee Lounge en twee zwembaden voor algemeen gebruik.
Een andere attractie bij Saadani Safari Lodge is de boomhut bij een waterhole. Wilde dieren zoals buffels, giraffes en soms ook leeuwen komen hier hun dorst lessen.

Saadani Safari LodgeSaadani Safari lodgeSaadani Safari Lodge

Activiteiten
Saadani Safari Lodge kan u vanwege de ligging aan het strand en in het nationale park tal van activiteiten bieden. Een combinatie van activiteiten voor strand en safari is dus eenvoudig te maken. Standaard zit er een activiteit naar keuze (en in overleg met de lodge manager) per dag bij de prijs voor de lodge inbegrepen. Zo kunt u een gamedrive in Saadani National Park maken, een boottocht over de Wami rivier waarbij u ook veel wildlife kunt zien, een wandelsafari of een bezoek brengen aan een nabij gelegen Masai dorp.
Verder kunt u tegenovergelegen eilandje bezoeken waar u kunt picknicken en/of snorkelen. Regelmatig worden hier dolfijnen en schildpadden gezien. Maar eenvoudig relaxen aan het strand is natuurlijk ook mogelijk.

Duurzaamheid
Duurzaamheid is wat Saadani Safari Lodge nastree ft. Dit doet Saadani Safari Lodge ondermeer door een twee-eenheid te vormen met het dorp Saadani en door serieus oog te hebben voor milieuaspecten. Met behulp van zonne-energie wordt het merendeel van de elektriciteit gegenereerd en afval wordt zoveel mogelijk gescheiden en recyclet. In samenwerking met Nederlandse gasten is een windmolen geplaatst om ook Saadani Village van schoon water te kunnen voorzien. Samen met Saadani Safari Lodge voelen wij ons verbonden met de bevolking van het dorp, waar een groot deel het personeel gebor en en getogen is.

Transfers
Per 4WD vanuit Dar es Salaam (vier uur),
Per vlucht vanuit Dar es Salaam (30 minuten)
Per vlucht vanaf Zanzibar (20 minuten)
Per 4WD plus een boottransfer (1 uur rijden naar Bagamoyo en 1,5 uur per boot)

Foto's

Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin