Savute Safari Lodge ****

Savuti

Savute Safari Lodge, Savuti ***+

Savute Safari Lodge ligt in het hart van Chobe National Park. Savuti Safari Lodge ligt daar tussen de Camel Thorn acacia bomen op de oevers van de Savuti Channel, de beroemde Botswana “Stolen River”, die ruim 25 jaar opgedroogd is geweest en de laatste jaren weer met water is gevuld.

Het kanaal maakt deel uit van het dynamische Savuti ecosysteem, dat bekend staat om zijn vele olifanten en leeuwen en hun buitengewone relatie. Met het komen van het permanente water hebben de hier levende dieren zich weer helemaal opnieuw aan moeten passen en zijn andere dieren ook naar dit gebied gekomen.

De lodge bestaat uit twaalf smaakvol ingerichte chalets. De chalets zijn ruim opgezet met een lounge, en-suite badkamer en een eigen terras met grote glazen schuifdeuren en ramen.

De gemeenschappelijke ruimtes bestaan uit een lounge, een bibliotheek en cocktailbar die zich bevinden in het rietgedekte hoofdgebouw en met uitzicht op het kanaal. Ook is er de beschikking over een uitkijk platform, een open eethoek en een zwembad.

De focus van de activiteiten ligt op game drives in open safari voertuigen. Het Savuti gebied met Savuti Marsh verkent u via een ochtend en middag game drive. Ook bezoekt u de oude San rotstekeningen in de Gubatsa heuvels.

Night game drives zijn bij Savute Safari Lodge vanwege de ligging in het Chobe National Park niet toegestaan en van uw middag game drive moet u voor het donker weer terug zijn bij de lodge. De droge wintermaanden bieden ongelooflijke safari mogelijkheden. Dorstige dieren komen samen bij de waterholes van Savuti en/of Savuti Marsh of Savuti Channel.

Gedurende het regenseizoen vieren de leeuwen, hyena’s en cheeta’s feest wanneer duizenden zebra’s en gnoes het Savuti gebied bezoeken, op zoek zijn naar het weelderige, groene gras, de Savuti Marsh.

Boek uw verblijf bij Savuti Safari Lodge bij Going Africa Safaris.

Ervaringen Tripadvisor

Video impressie

Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin