Savuti Camp

Linyanti

Savuti Camp, Linyanti *****

Savuti Camp ligt in een afgelegen deel van de privé concessie in Linyanti, stroomafwaarts van Zibadjanja lagune en bij de bron van Savuti Channel.

Tussen 1980 en 2008, vloeide er geen water door Savuti Channel. In plaats daarvan ontstond er een groene oase, die vele planteneters aangetrokken. In 2008 begon Savuti Channel zich weer te vullen met water en nu is het de thuisbasis van nijlpaarden en een grote verscheidenheid aan watervogels.

Het intieme camp beschikt over zeven stijlvol ingerichte safari-tenten met en-suite badkamers. Elke tent van Savuti Camp is gebouwd op een individueel platform en biedt een prachtig uitzicht op Savuti Channel.

De gemeenschappelijk ruimtes, de eetkamer en de bar zijn voorzien van een open houten dek met een zwembad aan het kanaal en biedt bezoekers veel verschillende mogelijkheden om te relaxen.

De activiteiten bestaan uit game drives in een open safari voertuig. Ook mogen er night game drives gemaakt worden en wandelsafari’s onder begeleiding van een gewapende gids (op aanvraag). Verder kunt u vanuit de veilige omgeving van een “hide” wild observeren.

De voormalige waterhole aan de voorkant van het kamp is nu onderdeel van de Savuti rivier, maar deze plek is bij de kuddes olifanten (vooral tijdens de wintermaanden) nog steeds een zeer populaire plek.

Savuti staat bekend om zijn hoge concentratie aan wilde dieren. Naast de “gewone” soorten antilopen, zijn er de zeldzame sable- en roan antilope te vinden. Verder zijn er onder andere giraffen, leeuwen, luipaarden, cheeta’s, gevlekte hyena’s, black-backed jakhals en Afrikaanse wilde honden te vinden. Vogels zijn het hele jaar door goed te spotten, maar in het bijzonder tijdens de zomermaanden.

Boek uw verblijf bij Savuti Camp bij Going Africa Safaris.

Ervaringen Tripadvisor

Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin