Somalisa Acacia Camp

Hwange NP

Somalisa Acacia Camp, Hwange NP ****+

Somalisa Acacia Camp is een charmant en klein exclusief camp dat dicht bij het beroemde Somalisa Camp is gelegen.

Somalisa Acacia Camp en Somalisa Camp staan bekend als camps waar olifanten zich ook prima thuis voelen en van het water genieten. Beide camps liggen in een privé concessie in het hart van het Hwange National Park en zijn uitstekend geschikt voor privé safaris of voor kleine familiegroepen en voor degene die een persoonlijke ervaring wil delen in een kleine groep van maximaal 8 personen.

Het kamp heeft zijn eigen eet-en zithoek met en een kleine splash pool om op de heeste momenten even af te koelen. Wat Somalisa Acacia Camp daarin bijzonder maakt is dat de splash pool regelmatig met olifanten dorstige moet delen. De tenten zijn allemaal eenvoudig maar stijlvol gebouwd op een verhoogt dek en onder het dak van acacia bomen.

Alle tenten beschikken over en-suite badkamer met flush toilet en een bush shower. De gemeenschappelijke ruimte biedt uitzicht op een eigen waterhole waar olifanten regelmatige bezoekers zijn naast ander groot wild waaronder grote kuddes buffels en kudu, zebra, giraffe en zelfs de leeuw.

Hwange NP is het grootste reservaat in Zimbabwe en er leven erg veel dieren. Meer dan 100 verschillende diersoorten en meer dan 400 soorten vogels. Hwange is metname wereldberoemd om zijn 30.000 olifanten en is hiermee een van de weinige plekken in Afrika met een dergelijke hoge concentratie.

Tijdens wandelsafari’s en game drives heeft u de gelegenheid om olifanten te observeren. Maar ook de kudu, sabel antilopen, zebra’s, gnoes, gemsbok, de zeldzame en bedreigde roan antilopen, buffels, giraffen, witte neushoorns, leeuwen, luipaarden, hyena’s, wilde honden en vele andere wilde dieren soorten bewonen dit fraaie park. De Kennedy Vlei is bezaaid met de flamboyante kleuren van seizoensgebonden wilde bloemen, die bloeien wanneer de eerste regens vallen.

Activiteiten die worden aangeboden zijn game drives en wandeltochten, door professionele gidsen het kamp vervoerd. Het merendeel van de activiteiten zijn in de Somalisa prive concessie, maar met gemakkelijke toegang tot andere delen van het park. De gidsen zijn enkele van de meest ervaren natuurkenners en professionele gidsen in Zimbabwe. Een prive gids en reisleider faciliteit is beschikbaar op speciaal verzoek.

Boek uw verblijf bij Somalisa Acacia Camp bij Going Africa Safaris.

Ervaringen Tripadvisor

Video Impressie

Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin