Tlouwana Camp

Chobe NP

Tlouwana Camp, Chobe NP, ***+

Tlouwana Camp ligt ver weg van de andere camps en lodges in de Chobe/Kasane regio.

Het sfeervolle en kleinschalig tented camp ligt in de Lesoma Valley in Kasane Forest richting de grens van Zimbabwe. De ligging biedt uitzonderlijke voordelen. Ver weg van de vele andere toeristen en in een corridor tussen Hwange NP in Zimbabwe en de Chobe rivier in Botswana. Deze corridor wordt met name gebruikt door de vele olifanten.

Vandaar dat de naam Tlouwana een prima keuze is voor deze zeer gastvrije accommodatie. In het Setswaans betekent “Tlouwana” namelijk “jonge olifant”.

De zeven luxe tenten zijn op een verhoogt platform geplaatst en bieden uitzicht over de omliggende bush. De comfortabele inrichting bestaat onder andere uit een lekker bed inclusief klamboe en en-suite badkamer met douch en toilet.

Verder zijn er nog twee familietenten welke ieder plaats kunnen bieden aan vijf gasten. Daarbij is het belangrijk te vermelden dat de familietent geen gescheiden slaapruimte heeft.

Dit gastvrije (“owner run”) camp ligt op ongeveer 45 minuten rijden van de ingang van Chobe National Park. De route naar Sedudu gate voert door het wildrijke Chobe Forest.

Er is een grote diversiteit aan activiteiten. Zo zijn er bootsafari’s in de ochtend, game drives, night drives (Chobe Forest reserve), guided Victoria Falls dagexcursie en de mogelijkheid tot een cultureel bezoek aan Lesoma village.

Het zwembad biedt de mogelijkheid om tijdens de hete uren van de dag verkoeling te zoeken. De persoonlijke service in een fijne bushbeleving zijn voor deze regio zeker “unique selling points”. Dit alles voor een zeer concurrerende prijs. De Chobe regio in alle rust bezoeken? Het kan dus nog steeds.

Boek uw verblijf bij Tlouwana Camp bij Going Africa Safaris.

Ervaringen Tripadvisor

Video impressie

Foto's

Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin