Xakanaxa Camp, Botswana

Moremi Game Reserve

Xakanaxa Camp, Moremi Game Reserve ****

Xakanaxa Camp ligt in het gelijknamige gebied in Moremi Game Reserve wat zelf in het hart van de Okavango Delta in Botswana ligt. Het weelderige gebied waar het hele jaar door wild te bekijken is, biedt de ideale setting voor dit prachtig ontworpen kamp.

Xakanaxa Camp ligt aan Xakanaxa Maunachira rivier die uitmondt in de Xakanaxa lagune en biedt plaats aan maximaal 24 gasten welke in traditionele ruime safari tenten worden ondergebracht. De safari tenten staan op verhoogde houten platforms, zijn in een elegante bush-stijl ingericht met en-suite faciliteiten en biedt plaats aan twee personen.

De gemeenschappelijke ruimtes zijn stijlvol ingericht en bevinden zich ook op verhoogde platforms en bieden daarmee een uniek uitzicht op de omliggende lagunes en eilanden. De gemeenschappelijke ruimtes zijn gebouwd van natuurlijke materialen zoals hout, riet en stro. Er is een open lounge met een kleine, maar goed gevulde leeszaal, een eethoek, groot zonnedek, een klein zwembad, een sala met dagbedden en een kleine vuurplaats in de schaduw van de Jackalberry Trees. In de lobby is er een kleine souvenirwinkel en een laadstation voor camera’s en accu’s beschikbaar.

Overdag wordt de stroomvoorziening geleverd door een generator. Wanneer de zon onder is gegaan, bestaat de verlichting van Xakanaxa Camp uit gas en petroleum lantaarns. Hierdoor ontstaat er een authentieke Afrikaanse sfeer.

Xakanaxa Camp beschikt over een aparte enclave genaamd Pandani’s. Pandani’s is geschikt is voor een groep van maximaal acht gasten in vier tenten. Pandani’s heeft een eigen woonkamer, keuken en eethoek en is ideaal voor gezinnen en kleine groepen. Daarnaast hebben de gasten van Pandani’s een eigen gids. Wanneer u als gast van de enclave uw maaltijden in het hoofdkamp wilt genieten, dan kan dat zonder enig probleem.

Xakanaxa Camp is omgeven door een permanente waterlopen en biedt daarom het hele jaar door boottochten aan. Uitgebreide game drives in speciale 4×4 voertuigen in Moremi Game Reserve is ook een populaire activiteit.

Boek uw verblijf bij Xakanaxa Camp bij Going Africa Safaris.

Ervaringen Tripadvisor

Video Impressie

Foto's

Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin