Zarafa Camp

Linyanti

Zarafa Camp, Linyanti *****

Zarafa Camp is in juni 2008 met een prachtig nieuw design en op een prachtige locatie heropend. In het november 2008 nummer van National Geographic Adventure Magazine stond de Zarafa Camp als een van de top-50 van eco-lodges in de wereld en de glorie is nog niet verloren gegaan.

Reden dat op 1 Januari 2009 het kamp is omgedoopt in Zarafa Camp, is omdat de meeste gasten niet in staat waren om de oude naam Zibadjanja uit te spreken. Zarafa betekent letterlijk “de geliefde” of “lovely”.

Zarafa Camp ligt op een uitzonderlijke locatie in het zuidoosten van de oostelijke sector van de Selinda Reserve en ongeveer 2 km van het oude Zibadianja kamp en ten westen van Chobe NP.
Verscholen onder de schaduwrijke Jackalberry en Rood Ivoor bomen biedt het kamp een adembenemend uitzicht over de eindeloze vlaktes en uitlopers van Zibadjanja lagune. De prachtige bomen, de met palmen omzoomde savannes en de hoeveelheid wilde dieren en vogels rond het kamp zijn kenmerkend voor het gebied.

Het ontwerp van de vier grote tenten is uitzonderlijk. Deze zijn in ‘Marquis’ stijl gebouwd en voorzien van alle comfort: een luxe slaapkamer, een badkamer met koperen ligbad en een buitendouche.

De gemeenschappelijke ruimte doet denken aan de traditionele safari kampen van de vorige eeuw. De zit- en eethoek zijn zowel overdekt als buiten te gebruiken. Een perfecte keuze voor diegene die een hoge waarde hecht aan een persoonlijke en individuele service.

De activiteiten zijn volledig flexibel en kunnen worden afgestemd op de behoeftes van de gast. De game drives zijn mogelijk in de ochtend, middag en avond en worden door ervaren gidsen in een open Toyota Landcruisers begeleid. Korte wandelingen zijn ook mogelijk en bovendien is er een uitkijkpunt bij een waterhole. Vanaf hier kunnen dieren op korte afstand geobserveerd worden.

Grote kuddes olifanten en buffels komen vaak voor in het gebied en met een beetje geluk ziet u ook de zeldzamere wilde honden. Het Selinda gebied is ook beroemd om zijn hoge dichtheid van roofdieren.

Boek uw verblijf bij Zarafa Camp bij Going Africa Safaris.

Ervaringen Tripadvisor

Video impressie

Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin