Zoeken

Zimbabwe gerelateerde links

- Wikipedia Zimbabwe
- Zim. Tourism Authority
- BBC pagina Zimbabwe

Veiligheid

Zimbabwe is voor de toeristen momenteel weer een overwegend veilig land. Maar net als in andere Afrikaanse landen komt diefstal en zakkenrollen voor. Geef geen gelegenheid tot diefstal en gebruik uw gezond verstand. Voor meer reisadvies klik hier

Beste reistijd

Het hele jaar door te bereizen. November t/m maart is het echter regentijd.

Stichting SPOTS

Boekt u via Going Africa Safaris uw safari, dan levert ook u een bijdrage aan het instant houden van de grote katachtige in Afrika. Lees meer .....

Thuisvaccinatie.nl

We werken samen met het LCR aangesloten Thuisvaccinatie.nl. Thuisvaccinatie.nl komt bij u thuis. Ook buiten kantooruren.
Lees meer ……


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Going Africa Safaris? Vraag dan onze nieuwsbrief aan.


Printen | E-mail

Wildlife Conservation and Awareness excursie

 

Going Africa Safaris is geboren uit een voorliefde voor het reizen naar Afrika en de motivatie om vooral de schoonheid van de natuur te promoten op een verantwoordelijke manier. Naast dat we Stichting Spots met een bijdrage per boeking ondersteunen, zijn we tijdens onze studiereis door Zimbabwe in mei 2012 in aanraking gekomen met de Victoria Falls Anti Poaching Unit.
Meteen kwam het besef dat we dit fantastische initiatief willen ondersteunen. Persoonlijk maar ook met Going Africa Safaris hebben we zoveel moois mogen ontvangen uit de Afrikaanse natuur, dat we graag iets terug willen geven aan de natuur in Afrika. Natuurlijk ook in de wetenschap dat dit een druppel op de spreekwoordelijke gloeiende plaat is. Maar het lokale initiatief is gewoon te goed om dit niet de nodige aandacht te geven en elke druppel is er toch maar weer een. Maar ook voor u als reiziger, zal deze ervaring een blijvende indruk bij u achter laten en het besef dat alles wat u tijdens uw safari in Afrika niet vanzelfsprekend is.

Een Victoria Falls excursie anders dan de anderen
Een safari in Zuidelijke Afrika begint of eindigt vaak bij de Victoria Watervallen in Zimbabwe. Bijna iedereen weet dat daar erg veel excursies te maken zijn die in het teken staan van de watervallen of anderszins gebaseerd zijn op een commerciële insteek. Going Africa Safaris brengt graag iets onder uw aandacht waarbij u iets terug doet voor natuurbehoud en heel specifiek het redden van dieren.
Als eerste en voorlopig enige, bieden we dan ook het volgende aan. Maar eerst geven we u wat onderliggende informatie.

Wat doet Victoria Falls Anti Poaching Unit (VFAPU) In 1999 is de Victoria Falls Anti Poaching Unit (VFAPU) opgericht door een professionele gids van lokale safari operator en natuurbeschermer. Samen met de Victoria Falls Safari Lodge heeft VFAPU sindsdien in nauwe samenwerking gewerkt met de National Parks and Wildlife Management Authority en de Zimbabwe Republic Police on anti-poaching. Zo wordt er gepatrouilleerd in een 50 vierkante kilometer groot gebied rond Victoria Falls met 18 fulltime scouts. Dit om stroperij in al zijn vormen te bestrijden.

Hoewel de VFAPU activiteiten grotendeels zijn gericht op het verwijderen van strikken en de aanhouding van commerciële stropers wordt ook veel tijd besteed aan het opleiden van en het versterken van de voordelen van het natuurbehoud en haar natuurlijke hulpbronnen.

VFAPU's werk wordt erkend door de Zimbabwe Council for Tourism en heeft tot vier maal toe “the Green Globe 21 Award for Conservation Efforts in Zimbabwe” ontvangen. Verder is de oprichter persoonlijk erkend als finalist in de Safari Awards categorie "Beste persoonlijke bijdrage aan de Wildlife Conservation".

De Wildlife Conservation and Awareness SafariDan nu wat we graag onder uw aandacht willen brengen als alternatief op een bungee jump, helikopter vlucht af andere activiteit bij de Victoria Watervallen.
Met deze De Wildlife Conservation and Awareness Safari of Zambezi Field Trip, maakt een halve dag vrij om te leren wat de VFAPU allemaal doet en leert u over de pogingen tot het in stand houden van de VFAPU in Zambezi National Park maar ook in zijn algemeenheid.

Tijdens de Wildlife Conservation and Awareness Safari wordt er een poging gedaan om u bewust te maken van de Wildlife Conservation inspanningen die plaatsvinden. U neemt daadwerkelijk een kijkje achter de schermen in het Zambezi National Park in Zimbabwe. De Wildlife Conservation and Awareness Safari duurt een halve dag en begint om 06:30 uur met een presentatie door een lid van de VFAPU.

U krijgt de volledig e achtergrond en geschiedenis te horen en leert over de vele aspecten van de operaties van de eenheid, hun uitdagingen en hun successen. Verder wordt er ui tleg gegeven over de verschillende soorten stroperij die in de regio plaatsvinden. U krijgt ook te zien hoe strikken worden gelegd om te stropen.
Natuurlijk gaat u ook mee in de praktijk en bent u getuige van hoe de werkzaamheden van deze afdeling in het Zambezi National Park plaats vinden. In dit geheel krijgt u zelf ook een taak. Zo wordt u gevraagd om waarneming van wilde dieren bij te houden, sporen waar te nemen en te herkennen, patrouilleert u op stroppen, maakt ze onschadelijk en identificeert voor welk type stropen de stroppen bedoeld zijn. Misschien maakt u het zelfs mee dat een dier bevrijd wordt. U verkent een verscheidenheid van terreinen welke voor u redelijkerwijs geschikt zijn om te bezoeken.

Maar feit is dat u anders nooit in deze meer afgelegen gebieden zou zijn gekomen. Naast dat u gewoon wilde dieren kunt spotten, speelt u door uw deelname dus een belangrijke rol in het behoud van de natuur. Door uw financiële bijdrage is het ook mogelijk deze afgelegen gebieden te bezoeken. Met het bezoek aan deze meer afgelegen gebieden en het feit dat stropers weten dat ze hun snaren vaak kwijt zijn, wordt door u en het VFAPU team een nuttige afschrikmiddel gevormd voor diverse vormen van stroperij.

De prijs van deze excursieDe kosten van deze Wildlife Conservation and Awareness Safari.

Deze excursie kost $ 150,00 p.p.
plus $ 15,00 p.p. entree kosten voor het nationale park (lokaal te voldoen).

Een deel van de opbrengst gaat direct naar de Victoria Falls Wildlife Protection Trust en daarmee terug naar natuurbehoud.

De prijs is verder inclusief transfers van en naar uw accommodatie, een licht ontbijt, koffie/thee en mineraalwater.

Niet vergeten mee te nemen: verrekijker, hoeden, zonnescherm, camera's, goede wandel/bergschoenen en water.

De Wildlife Conservation and Awareness Safari dient vooraf geboekt te worden. We doen dit graag voor u op het moment dat u uw safari bij ons boekt.


  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap