Vertrek

Deze safari in Zimbabwe is vanaf mei tot en met oktober beschikbaar.

Aantal deelnemers

Dit is geen groepsreis 
Tijdens de activiteiten bij accommodaties deelt u eventueel wel de auto met andere gasten. 

Seizoenen

Laagseizoen
mei - juni

Hoogseizoen
juli - oktober

Inbegrepen bij deze safari

Alle transfers, maaltijden, drankjes en activiteiten, 
professionele gidsen en auto zoals omschreven in de reisbeschrijving. 

Niet inbegrepen bij deze safari

Vluchten en transfers niet vallende onder het reisschema, aanvullende activiteiten in Victoria Falls, persoonlijke uitgaven, drankjes waar niet inbegrepen, visums, annulering- en/of reisverzekering (waaronder bagage/ziektekosten) en premium geïmporteerde wijnen, champagnes, spirits en likeuren waar de drankjes inclusief zijn. Airport departure tax lokale vluchten (15 USD p.p.). Entree Mana Pools (55,00 USD p.p.p.n. lokaal te voldoen)

Vliegtickets

De heenvlucht naar Harare en de terugvlucht vanaf Victoria Falls. Eventueel is terug vliegen vanaf Harare ook mogelijk. U heeft dan wel een transfervlucht van Victoria Falls naar Harare nodig. Deze vluchten zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Visum en paspoort

Voor Zimbabwe heeft u een visum nodig. U moet in het bezit zijn van een paspoort dat minimaal nog 2 lege, naast elkaar gelegen pagina's bevat en dat tot 6 maanden na terugkomst in Nederland nog geldig is. Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.Printen | E-mail

11-daagse Best guided lodge en tented camp safari in Zimbabwe

Deze fraaie lodge en tented camp safari is speciaal samengesteld door gebruik te maken van de beste gidsen die Zimbabwe kent. Zimbabwe beschikt sowieso in de breedte over bijzonder goede gidsen. Wij hebben daar een aantal toppers uit geselecteerd waarbij we ook gekeken hebben naar de betrokkenheid van de gidsen. Allen zijn ze eigenaar/manager van de accommodatie waar u verblijft. Daarmee wordt de kwaliteit van uw verblijf en van de te maken activiteiten gewaarborgd en bent u er zeker van dat u het beste uit uw verblijf bij deze top accommodaties haalt. Het verblijf in deze afwisselende wildlife gebieden geeft u een goed beeld van wat Zimbabwe allemaal te bieden heeft. Laat de beste gidsen uit Zimbabwe garant staan voor uw optimale verblijf. Deze safari is uitermate geschikt voor de misschien wel meer ervaren Afrika reiziger die nu optimaal wil genieten van wandelsafari's op een hoog niveau en het avontuur willen aangaan wilde (roof)dieren te voet te beanderen.  

Een korte introductie van de gidsen.

Reisbeschrijving

Dag 1, 2 en 3, Mana Pools
Per transfervlucht vertrekt u in de loop van de ochtend naar Mana Pools. U verblijft drie nachten in dit tot de verbeelding sprekende park in het noorden van Zimbabwe. Mana Pools NP heeft de status van UNESCO World Heritage Site en is een enorm fraai park wat erg afgelegen ligt. Vandaar dat we u vanwege de tijd en de staat van de wegen ook in laten vliegen. Mana Pools is 2.196 vierkante kilometer in omvang en beschikt over 80 kilometer aan oever van de Zambezi rivier. De naam "Mana'' betekent" vier "in de lokale Shona taal en is van toepassing op de vier grote waterpools welke landinwaarts vanaf de Zambezi Rivier zijn gelegen. Leeuwen, luipaarden, gevlekte hyena’s en cheeta’s zijn de grote roofdieren die hier leven. Maar vooral het natuurschoon zal u ook betoveren. Goliath Safaris Tented Camp wordt nog steeds door de eigenaar gerund. Goliath Safaris Tented Camp en de oprichter en eigenaar Stretch Ferreira, is een legende in Mana Pools. Stretch Ferreira werkt al meer dan 30 jaar in Mana Pools en was daarmee een van de pioniers van de kanoroutes en luxe tented safari's in het gebied. Noem je Goliath Safaris Tented Camp, dan bedoel je eigenlijk Stretch Ferreira, de man die bijna zo niet elke bull elephant in Mana Pools kent en weet hoe ze tijdens wandelsafari’s tot op zeer korte afstand te benaderen. Stretch Ferreira en zijn Goliath Safaris Tented Camp liggen aan de oevers van de Zambezi rivier in het hart van het Mana Pools National Park en daarmee op een World Heritage Site en een van de laatste echte wildernis gebieden op het continent. Vanaf hier voert hij wandelsafari’s, game drives en korte kanotochten uit. Stretch kent werkelijk Mana Pools als geen ander en wereldwijd staat hij bekend om zijn nauwe relatie en interactie met individuele dieren binnen het park.
Overnachting: Goliath Safaris Tented Camp (fully inclusive) 

Dag 4, 5 en 6: Lake Kariba
Afhankelijk van het tijdstip van uw vlucht naar Lake Kariba is er nog een mogelijk voor laatste activiteit in Mana Pools. Bij aankomst op Bumi airstrip wordt u ontvangen door een vertegenwoordiger van Musango Safari Camp en wordt u via een transfer over de weg en per boot naar Musango Safari Camp gebracht. U verblijft 3 nachten in deze mooie lodge die prachtig ligt op een privé gebied op een eiland in Matusadona National Park en met uitzicht op Ume River en Matusadona Mountains. Uw gastvrouw en heer tevens eigenaren en professionele gidsen voor uw wandel- en kanosafari’s zijn Wendy en Steve Edwards en garanderen u persoonlijke aandacht. Wendy en Steve werken al meer dan 20 jaar in Matusadona. Musango bezit 6 grote luxe safari tenten met en-suite faciliteiten. Ook bezit Musango twee grote honeymoon suites met ieder een privé plunge pool. Uw professione le gids, is zelf een uitstekende fotograaf en ornitholoog en zorgt er voor dat het u aan niets ontbreekt in dit wildlife paradijs. Een wandeling naar de neus hoorns beho ort tot de hoogtepunten.
Overnachting: Musango Safari Camp (fully inclusive)

Dag 7, 8 en 9: Hwange National Park
Afhankelijk van het tijdstip van uw vlucht wordt u naar Bumi airstrip gebracht en vliegt u naar Hwange NP. U verblijft 3 nachten in Camp Hwange om het zuiden van Hwange via diverse activiteiten te ontdekken. Hwange Camp is een klein en intiem camp met canvas bungalow tenten met een unieke stijl. Alle tenten hebben de beschikking over een eigen badkamer. Camp Hwange biedt u de zeldzame kans om neushoorns te volgen binnen een beschermd gebied. Dit gebied is ook uitermate geschikt voor wandelsafari's met uits tekende mogelijkheden om vogels te spotten. Camp Hwa nge ligt in een eigen privé concessie in het park en biedt tevens uitstekende mogelijkheden voor game drives en wandelsafari’s. Alle grote katachtige leven hier en ook de wilde hond, olifanten en grote aantallen buffels hebben hier hun leefgebied. Eigenaar van Camp Hwange is David Carson. David is een professionele gids die al meer dan 15 jaar in Hwange zijn vak vakkundig uitoefent. Vooral wandelen naar de grotere dieren in dit fraaie gebied heeft hij tot zijn specialiteit gemaakt. De andere professionele gidsen zijn Julian Brookstein (walking guide tevens camp manager), Darmesh Patel (walking guide), Washington (guide), Stephen (guide).
Overnachting: Camp Hwange (fully inclusive)

Dag 10: Victoria Falls
Via een game drive transfer wordt u naar Mbala Boom gate gebracht. Vanaf hier wordt u via een transfer naar The Elephant Camp nabij Victoria Falls gebracht.  Deze luxe accommodatie gebracht welke ook is gelegen in een concessie gebied. Hier kunt u een ontmoeting met de olifanten hebben en heeft u de gelegenheid de olifanten eens te voelen. Verder krijgt u uitleg over het ontstaan van de opvang voor de olifanten en op welke verantwoorde wijze met deze mooie dieren omgaan. Verder kunt u in deze luxe heerlijk nagenieten van de indrukwekkende safari die u achter de rug heeft. Wilt u de watervallen bezoeken, dan is dat ook mogelijk. The Elephant biedt gratis transfers aan.
Overnachting: The Elephant Camp (fully inclusive) (exclusief excursies watervallen) 

Dag 11: Vertrek
Deze Zimbabwe lodge safari met de beste gidsen van Zimbabwe eindigt vandaag na het ontbijt. In de loop van de ochtend wordt u naar het vliegveld van Victoria Falls gebracht. 

PRIJSINDICATIE PER PERSOON 2020

De prijs voor deze specialistische safari voor de reiziger die volop wil genieten van wandelsafari's in de divesre gebieden, is op aanvraag.

Single Supplement is op aanvraag.

Going Africa Safaris kiest er voor om voor deze voorbeeldsafari de prijs als indicatie weer te geven. Dit doen we omdat de prijzen in de regel afhankelijk zijn van een of meerdere factoren zoals bijvoorbeeld:
# Koers USD/EURO
# Aantal deelnemers
# Gewenste aanpassingen
# Etc…..

Heeft u belangstelling voor deze safari, neem dan vrijblijvend contact met ons op en we sturen u graag een passend voorstel met de juiste prijs zoals deze voor u en uw (misschien aanvullende) wensen wordt.

Wilt u dat uw zintuigen nog meer geprikkeld worden?

Dat is mogelijk. Door op onderstaande link te klikken, maakt u de safari al een klein beetje mee. U treft dan meer foto’s, informatie over de accommodaties en gebieden aan. Veel plezier en neem bij vragen gerust contact op met ons.

Best Guided Safari Zimbabwe

Eventueel deze safari aanpassen?

Bovenstaande safari is een voorbeeld safari. Natuurlijk is het mogelijk om afhankelijk van het budget van de genoemde accommodaties af te wijken. In de regel begroten we deze voorbeeld reizen omdat we voor het betreffende jaar in uw voordeel betere combinatie prijzen krijgen of vinden dat betreffende accommodaties een juiste of betere prijs/kwaliteit verhouding hebben. Maar bijna elke route is aan te passen aan uw wensen en uw budget. Er zijn erg veel mogelijkheden en de accommodaties die we op de website aangeven kunnen u hierbij helpen. Staat een bepaalde accommodatie er (nog) niet bij, dan houdt dat niet in dat we deze accommodatie niet aan kunnen bieden. Vraag ons dus ten allen tijde naar de mogelijkheid om uw wens in te vullen. Het moet wel heel erg gek zijn wanneer we uw wens niet in kunnen vullen. Daarbij willen we wel aan bepaalde kwaliteitseisen blijven voldoen.

Verlengingsmogelijkheden

Deze safari biedt uitstekende mogelijkheden om te verlengen. Aan het begin van de safari is het mogelijk om uw safar i in Botswan a te verlengen. Aan het einde va n de safari is het mogelijk om langer in Zimbabwe te blijven.

Bagage limiet

Vanwege de binnenlandse vlucht(en) kent deze safari de volgende bagagelimiet per persoon. Een reistas (geen harde koffers) van maximaal 15 kg en één stuk handbagage van maximaal 5 kg. 

Route kaart

De route kaart kunt u vinden wanneer u op de betreffende link klikt onder het kopje "Wilt u dat uw zintuigen nog meer geprikkeld worden?"« Terug naar het overzicht

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap