Beste reistijd Botswana

Informatie over de beste reistijd Botswana

Beste reistijd Botswana

Beste reistijd Botswana

De beste reistijd om in Botswana te gaan hangt van veel persoonlijke keuzes en wensen af. Elke periode heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Beste reistijd Botswana – November t/m maart
Ook wel het groene seizoen genoemd. De regens beginnen in november. Temperaturen zijn nog steeds hoog (30 – 35 graden) maar dalen gedurende een regenbui naar 15 tot 18 graden. De regen valt over het algemeen in korte maar stevige buien waardoor een game drive weleens onderbroken moet worden vanwege onweer. Echter jaarlijks kent deze periode een ander patroon van regenval en tussen de buien door zijn er soms langere periodes waarin het droog is.

Dit maakt het nog steeds een goede periode om op safari te gaan. Vooral de Kalahari en Linyanti regio zijn dan ideaal vanwege de migrerende dieren en voor het spotten van vogels. Het is ook de periode waarin veel jonge dieren worden geboren mede door de overvloed aan vegetatie en water.

Beste reistijd Botswana – April en mei
Dit zijn erg mooie maanden om in Botswana rond te reizen met heldere luchten en een mooi groen landschap. De nachttemperaturen gaan omlaag. Samen met de aangename temperaturen overdag maakt het deze maanden tot een perfecte periode om Botswana te bezoeken. Deze maanden zijn nog steeds erg goed om de Kalahari regio en de Okavango Delta te bezoeken. Verder drogen de wegen in de andere parken weer op waardoor de parken ook weer goed bereikbaar worden.

Beste reistijd Botswana – Juni t/m augustus
Dit zijn de koudste maanden van het jaar. De temperaturen overdag zijn aangenaam voor safari’s en rond de 20 tot 27 graden. De temperaturen in de nacht en vroege ochtend kunnen tussen de nul en acht graden liggen. Reist u in open auto’s of worden activiteiten in open auto’s georganiseerd, dan kan de gevoelstemperatuur nog lager liggen en is het raadzaam passende kleding mee te nemen. Om verschillende redenen is deze periode het meest populair om Botswana te bezoeken.

Een belangrijke reden is dat de Okavango Delta dan het hoogste waterniveau bereikt en daardoor veel dieren aantrekt. Verder trekt de vegetatie zich door de droogte steeds verder terug waardoor de dieren beter te vinden zijn.

Beste reistijd Botswana – September en oktober
De temperaturen worden hoger waardoor het landschap verder opdroogt en dieren zich nog meer bij het spaarzame water ophouden. Dit maakt het de beste periode om de dieren te spotten. Oktober kan erg heet worden tot 40 graden.

Bovenstaande informatie aangaande de “Beste reistijd Botswana” dient als richtlijn en is gebaseerd op gemiddelde klimaatpatronen van de afgelopen jaren. Net als bij ons kan een seizoen jaarlijks afwijken vanwege onder andere klimaatveranderingen. Gebruik deze informatie over “Beste reistijd Botswana” dus als richtlijn voor uw safari in Botswana.

Beste reistijd andere safarilanden
Beste reistijd Botswana
Beste reistijd Zimbabwe
Beste reistijd Tanzania
Beste reistijd Namibië
Beste reistijd Zambia
Beste reistijd Malawi

Reisadvies Botswana